8η DesignForLife: στην καρδιά του design, της αρχιτεκτονικής και των εικαστικών τεχνών

0
8η DesignForLife: στην καρδιά του design, της αρχιτεκτονικής και των εικαστικών τεχνών

Για 8η συνεχή χρονιά, ο στοχευμένος εκθεσιακός θεσμός παρουσιάζει τις αξίες στην ανοικτή κοινωνία σε μια σύγχρονη διοργάνωση της ανθρώπινης δημιουργικότητας, της τέχνης του κόσμου, όπου οι φιλότεχνοι επισκέπτες θα βρεθούν στην καρδιά του design, της αρχιτεκτονικής και των εικαστικών τεχνών.

Της Μαρίας Σταμάτη

Στο επίκεντρο της 8ης έκδοσης βρίσκεται η έμπνευση των δημιουργών που συναντώνται σε μια μαχητική στάση ζωής, με αισθητικές αναζητήσεις, σε ζωντανό διάλογο που διαμορφώνουν χρωματικές κηλίδες με «ανοδικές συγκλίνουσες», αποκαλύπτοντας σε έναν καλλιτεχνικό ιστό την «πνευματική φωτεινότητα να τροφοδοτεί τη σκέψη με όγκους, να κάνουν διάλογο, με τη βοήθεια της φιλοσοφικής λίθου.

Παρουσιάζει τους κορυφαίους των τεχνών: Designers-Αρχιτέκτονες-Εικαστικούς, στη σύνθεση ενός πρωτοποριακού τοπόσημου που αφορά στην καλλιτεχνική δημιουργία, μέσα από το αίσθημα της φιλοσοφίας του σχεδιασμού να έχει γίνει μοχλός που να αφομοιώνει «νέες αξίες».

Τα επιλεγμένα εκθέματα, σύγχρονα και ιστορικά, αφορούν σε συλλογές από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά brands που θα ενσωματωθούν, με σεβασμό, στην αρχιτεκτονική του ιστορικού κτηρίου του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Καλλιτέχνες και εκθέματα γεμίζουν με εκφραστικό πλούτο αυτή τη συνάντηση που γίνεται κατανοητή και αποδεκτή από ένα σύγχρονο φιλότεχνο κοινό.

Συμμετέχουν: Μαρία Σταμάτη, Αναστασία Κροκίδη, Αθηνά Αναστασιάδου, Ροζαλία Ιωαννίδου, Χριστίνα Πανσές, Γεωργία Μπλιάτσου, Ζάννα Αρτέμη, Ευαγγελία Μπίζα, Κάτια Βαρβάκη, Απόστολος Γιαγιάνος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Valentino Marengo, Carlo Tomagian, Ελευθέριος Πισκιτζής.

Πτυχιούχοι εξειδικευμένων στο design σχολών: Vitra, Cassina, Moroso, Casa di Patsi, Palomar, Loqi, Remember, Ave, Artemide, Design Plaza, Memphis, De Padova, Αιων 1922, Anonymous Architects Magazine.

Τιμητική συμμετοχή: Γιάννης Τσεκλένης

Διοργάνωση και επιμέλεια: Αγγελική Φιλανδριανού και η δημιουργική ομάδα AFDF, εικαστικοί, αρχιτέκτονες, γραφίστες και η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης.

Ο εκθεσιακός θεσμός Designforlife ενισχύει σταθερά και διαχρονικά την καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ στηρίζει την προώθηση του Πολιτισμού και των Τεχνών.


info

Πού: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Πατησίων 47

Πότε: ∆ιάρκεια έκθεσης: 10-31 Μαΐου 2019

Ώρες επίσκεψης: ∆ευτέρα-Παρασκευή 15:00-19:00, Σάββατο 11:00-13:30, Κυριακή κλειστά

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, 19:00-22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Heart Shaped Chair

http://bit.ly/2JXh8SE