1ο Mega Four Πάτρας: Υπερθέαμα στο Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας

0
2019 160
2019 160

Η Λέσχη 4χ4 Πάτρας “Skarta Ekato”, διοργάνωσε το «1ο MEGA4 4×4 Πάτρας-Μύλοι Κεπενού» την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, με την άδεια και την υποστήριξη της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος), της Επιτροπής 4×4 της ΕΠΑ, τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και τη στήριξη του Δήμου Ερυμάνθου. Ο Αγώνας διεξήχθη μέσα στον άκρως κατάλληλο και φιλόξενο χώρο της Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε., στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, σε 4 Ειδικές Διαδρομές που είχε σχεδιάσει η Οργανωτική Επιτροπή για το 1o MEGA4 ΠΑΤΡΑΣ – ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ και 8 Ειδικές Διαδρομές για το ENDURO (4 ΕΔ για NORMAL και 4 ΕΔ για OPEN). Η πανηγυρική εκκίνηση παρά τη βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε στο Μόλο της Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 5 Απριλίου στις 20:00, με αρκετούς θεατές να απολαμβάνουν ένα τελετουργικό φαντασμαγορικό. Τη σημαία εκκίνησης είδαν τελικά 25 πληρώματα αφού μια βλάβη της τελευταίας στιγμής άφησε τους Βασίλη Ραυτόπουλο-Νίκο Δουφεξή εκτός μάχης, παρά τις έντονες προσπάθειές τους, μαζί με τους μηχανικούς της ομάδας, για να επισκευάσουν την βλάβη. Η απουσία αυτή έκανε ακόμα πιο εύκολη την επικράτηση στη μεγάλη Ομάδα της OPEN 40 των Γιώργο Τσουράκη και Ξυνό Λεωνίδα, που επικράτησαν με σχετική άνεση. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Αποστολόπουλος Ιωάννης-Χολέβας Γιώργος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σαραντόπουλος Ανδρέας-Μακρινός Παναγιώτης.

Στην Κλάση 40+ και πάλι το πρώτο σκαλί ανήκει στους Γιώργο Τσουράκη και Ξυνό Λεωνίδα με το θηρειώδες «σωληνωτό» τους. Δεύτεροι οι Ψωμιάδης Παναγιώτης-Τσαγκαράκης Αναστάσιος με το «Shark» ενώ τρίτοι τερμάτισαν οι Κοκκολάκης Άγγελος-Μιχαλόπουλος Γιώργος μετά από μηχανική βλάβη.

Στην Κλάση OPEN 40 οι Αποστολόπουλος Ιωάννης-Χολέβας Γιώργος ήταν οι νικητές, αφήνοντας πίσω τους, τους Σαραντόπουλο Ανδρέα-Μακρινό Παναγιώτη και ακόμα πιο πίσω τους Σαρανταυγά Ηλία-Παπαγιαννάκη Χρήστο. Στην πολυπληθέστερη κλάση WT-36 με τις 10 συμμετοχές, οι Στεργίου Γιώργος-Πριόνας Άρης επικράτησαν για μόλις 2 λεπτά προπορευόμενοι των Τρουρλάκη Βαγγέλη-Λάσκο Μάριο. Τρίτοι τερμάτισαν οι Τσουβάρας Σωτήρης-Πάκος Γιάννης.

Για την ENDURO NORMAL το πρώτο σκαλί του βάθρου ανήκει δικαιωματικά στους Πενταρά Χριστόπδουλο-Πενταρά Μαριβάσια, με τη συνοδηγό να αποτελεί δυστυχώς το μοναδικό γυναικείο στοιχείο του αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Παπαδογεώργος Χρήστος-Κυρίτσης Γιώργος, ενώ στο τρίτο σκαλί ανέβηκαν οι Σταυρόπουλος Γιώργος-Παλυβός Φώτης.

Τέλος στην ENDURO OPEN νικητές αναδείχθηκαν οι Μπίλιας Παναγιώτης-Παπαισιδώρου Χαράλαμπος. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Παλιμετάκης Αντώνης-Μανίσογλου Κώστας, ενώ τρίτοι οι Τζελέπης Γιώργος-Γιαννακόπουλος Ευστάθιος. Ο Αγώνας ολοκληρώθηκε στο Κτήμα Γουρδούπη με τις απονομές σε ένα τρομερά πανηγυρικό κλίμα παρά τις καθυστερήσεις και την έντονη κούραση λόγο του μεγάλου σε διάρκεια αγώνα και τις σωματικής κούρασης όλων των εμπλεκομένων.

Δείτε τα αποτελέσματα

sports.ert.gr.