Ύποπτα δέματα σε Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον

0
2018 103
2018 103

Ύποπτα δέματα σε Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον

Δύο ύποπτα δέματα που είχαν ως παραλήπτες τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον εντόπισαν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Μυστική Υπηρεσία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υπόθεση και ο Λευκός Οίκος θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της προεδρίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, καταδικάζονται «οι βίαιες επιθέσεις που επιχειρήθηκαν» εναντίον του Ομπάμα, των Κλίντον και άλλων δημοσίων προσώπων. Οι ενέργειες αυτές χαρακτηρίζονται «ποταπές» και αναφέρεται πως οι υπεύθυνοι για τα δέματα θα λογοδοτήσουν στον μέγιστο βαθμό σύμφωνα με τον νόμο.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια του συνήθους ελέγχου, τα δέματα αυτά κρίθηκαν «ύποπτα» καθώς θεωρήθηκε ότι θα μπορούσαν να περιέχουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. «Οι παραλήπτες δεν τα έλαβαν, ούτε υπήρξε κίνδυνος να τα λάβουν», πρόσθεσε η Μυστική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Η αστυνομία της Τσαπάκουα, του προαστίου όπου βρίσκεται το σπίτι του ζεύγους Κλίντον, ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές βοηθούν το FBI, τη Μυστική Υπηρεσία και τις αστυνομικές αρχές της κομητείας Γουστσέστερ στην έρευνά τους για το δέμα που στάλθηκε στην πρώην υπουργό. «Το ζήτημα διερευνάται από τις ομοσπονδιακές αρχές», τόνισε, παραπέμποντας για περισσότερες διευκρινίσεις στο FBI.

Βόμβα στάλθηκε στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος-Εξουδετερώθηκε σε γειτονική δασώδη περιοχή