Χάμιλτον και Μπότας εξασφαλίζουν το πέμπτο 1-2 για τη Mercedes στις κατατακτήριες του #AbuDhabiGP

0
2018 472
2018 472

Με τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών να έχουν ήδη κριθεί, η νίκη στο κυριακάτικο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι θα είναι περισσότερο ένα θέμα γοήτρου. Καλύτερα προετοιμασμένος για να περάσει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, θα είναι ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών στο σιρκουί της Γιας Μαρίνα, μπροστά από τον συναθλητή του στη Mercedes Βάλτερι Μπότας.

Ήταν η 11η pole position της σεζόν και 83η συνολικά στην καριέρα του Βρετανού πεντάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Παράλληλα, η Mercedes έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Φόρμουλα 1 που κλειδώνει την 1η σειρά εκκίνησης στην ίδια πίστα για πέντε συναπτά έτη.

Στην 3η και 4η θέση κατετάγησαν οι δύο Ferrari των Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν, οι οποίες δεν έδειξαν να έχουν την απαιτούμενη ταχύτητα για να διεκδικήσουν την pole, ακολουθούμενες από τις δύο Red Bull των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν.

Ταχύτερος μετά τους έξι κορυφαίους συνδυασμούς, αναδείχτηκε ο Ρομάν Γκροζάν με Haas, μπροστά από τον εντυπωσιακό, για μια ακόμη φορά, Σαρλ Λεκλέρ με Alfa Romeo Sauber. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Εστεμπάν Οκόν με Racing Point Force India και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Renault.

Στην τελευταία του, ίσως, συμμετοχή σε κατατακτήριες δοκιμές στη Φόρμουλα 1 – εκτός αν ο ίδιος αποφασίσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση το 2020 – ο Φερνάντο Αλόνσο σημείωσε τον 15ο χρόνο με τη McLaren και ελπίζει ότι στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του θα μπορέσει να τερματίσει μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι, την Κυριακή στις 14:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ Sports HD καθώς και από το ert.gr. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 15:00.

sports.ert.gr.