Δέκα σχεδόν χρόνια μετά την αναγκαστική επιλογή των μνημονίων « η λύση δεν είναι ούτε η μιζέρια και η φτώχεια του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ρίσκο και το άλμα στο κενό της δεξιάς παλινόρθωσης. Η απαίτηση της αλλαγής γίνεται πια κυρίαρχη στην χώρα μας. Είναι η ώρα για εθνική κοινωνική αφύπνιση. Είναι η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του», τόνισε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της επετειακής εκδήλωσης στο γήπεδο του Σπόρτινγκ για τον ένα χρόνο του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε ότι «… με αλλαγή των συσχετισμών μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων».
«Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει. Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα. Σε μια άλλη Ελλάδα», είπε η κ. Γεννηματά παρουσία, μεταξύ άλλων, του Γ. Παπανδρέου, του Β. Βενιζέλου, του Γ. Καμίνη, του Θ. Θεοχαρόπουλου, βουλευτών και περίπου 2.000 στελεχών του ΚΙΝΑΛ.
Ασκώντας σφοδρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής ζητά ισχυρή εντολή, για να γίνει δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσει πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. «Αποστολή της παράταξης μας δεν είναι να σώσουμε τον καταρρέοντα κ. Τσίπρα, ούτε να σταθεροποιήσουμε τον αιωρούμενο κ Μητσοτάκη. Χρέος της παράταξης μας είναι να εγγυηθούμε την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτό θα πράξουμε με συνέπεια- όπως πάντα έκανε η παράταξη μας», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Συνεχίζοντας την κριτική της προς το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για βαρίδι από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί η προοδευτική παράταξη και υπογράμμισε πως «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της. Αυτοί πρέπει να αλλάξουν, να ξαναβρούν τον εαυτό τους, την ταυτότητα τους. Ο κ. Τσίπρας έγινε βαρίδι της αριστεράς. Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πάρει διαζύγιο».
Αναφερόμενη στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις» και ότι γι’αυτό «δεν διστάζει να εγκαταλείψει ό,τι νεωτεριστικό και δήθεν φιλελεύθερο διακηρύσσει».
«Στέκεται σε στάση αμήχανης αναμονής προσμένοντας το «ώριμο φρούτο», την εξουσία στα χέρια του. Έτσι, χωρίς πρόταση, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, τοποθετείται σε όλα τα κρίσιμα θέματα με ένα «ναι μεν αλλά». Και απλώς ορκίζεται σε κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει πιστά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα με τις υπογραφές του κ. Τσίπρα. Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του. Στο όνομα του «σύγχρονου», του «νέου», του «φιλελεύθερου» έχει επιβιβαστεί στο τρένο της δεξιάς παλινόρθωσης», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης χορεύουν το «τανγκό ανευθυνότητας κι αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου γιατί βολεύονται στον τεχνητό δικομματισμό. «Συμφωνούν σε ένα μόνο: στην προσπάθεια τους να λεηλατήσουν και να εξαφανίσουν την παράταξη μας. Ε λοιπόν τους απαντάμε: Το ξανακάνατε και αποτύχατε! Θα αποτύχετε και τώρα! Η δύναμη Αλλαγής, η δύναμη Ανατροπής, η δύναμη Ελπίδας, η δύναμη Αξιοπρέπειας είναι η παράταξη μας», είπε η κ. Γεννηματά.
Αναπτύσσοντας την πολιτική και προγραμματική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, στο «σχέδιο Ελλάδα» όπως το έχει ονομάσει, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και να γίνουν σταθερά βήματα για την Ανάπτυξη, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταθέσει άμεσα Πρόταση Νόμου στην Βουλή με στόχο:
α) την οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τον απεγκλωβισμό της επιχειρηματικότητας και των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων από την υπερφορολόγηση και τις πολλαπλές δεσμεύσεις και την αποκατάσταση και διεύρυνση των μέτρων στήριξης των νησιών.
β) την ενίσχυση της Κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς, με την αποκατάσταση αδικιών και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και την προστασία των αδύναμων, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων και της πρώτης κατοικίας των μικρομεσαίων νοικοκυριών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://bit.ly/2JXh8SE