«Μετά από 10 χρόνια θυσίες και προβλήματα ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, δεν μπόρεσαν να δώσουν πειστικές απαντήσεις. Φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά», ανέφερε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά μιλώντας το απόγευμα σε μικρομεσαίους επαγγελματίες στα γραφεία της ΓΣΒΕΕ. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την αδυναμία να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, οδήγησε στο να καθυστερεί η δόση του ενός δισ. ευρώ. «Χρήματα δικά μας, από τα κέρδη των Ελληνικών ομολόγων, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και άρα την ελάφρυνση των υποχρεώσεων των πολιτών» είπε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακυβέρνησή του κατάφερε να γίνει «νέα δεξιά. Έγινε βαρίδι για την αριστερά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ακόμα τη δεδηλωμένη χάρη σε ακροδεξιούς, δεξιούς και γυρολόγους. Ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς χτυπάει τη μεσαία τάξη και διαλύει τη χώρα», επεσήμανε.
Κατέκρινε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως μοιάζουν πολύ οι πολιτικές τους και πως μπορούν μια χαρά να συνεργαστούν, αλλά αυτό δεν είναι λύση για τη χώρα. «Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά. «Σύριζα και Ν.Δ. διαφωνούν στην ρητορική, αλλά συμφωνούν στις πολιτικές, στις πράξεις. Και το χειρότερο. Δημιουργούν κλίμα πόλωσης και διχασμού που εμποδίζουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, που οδηγούν τη χώρα στην απώλεια μεγάλων ευκαιριών και δυστυχώς ανοίγουν τον δρόμο στον κίνδυνο για νέες περιπέτειες», τόνισε.
Ειδικότερα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις η κ. Γεννηματά επέκρινε την κυβέρνηση για την επικίνδυνη απουσία κάθε πολιτικής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της εμπορικής ταυτότητας των Ελληνικών προϊόντων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Η συμφωνία των Πρεσπών άφησε πλήρως εκτεθειμένα τα Ελληνικά προϊόντα, σε σχέση με την χρήση του όρου «Μακεδονικό».
Αντίθετα έδωσε την δυνατότητα πλήρους κατοχύρωσης του όρου για τα προϊόντα της γειτονικής χώρας. Οι αρνητικές συνέπειες ήδη αναδεικνύονται για το κρασί και το τσίπουρο. Η παρέα του Μαξίμου είναι απέναντι στην επιχειρηματικότητα», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Κατέθεσε 7 προτάσεις – δεσμεύσεις που έχουν, όπως σημείωσε, ως αποκλειστικό στόχο την άμεση στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχείρησης:
1) Μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις και στην παραγωγή. Μεταξύ αυτών προτείνεται η μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από 29% σε 20% μέσα σε 3 χρόνια, η επαναφορά των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ και της ειδικής φορολογίας στην παραγωγή στο προηγούμενο ύψος της (ειδικά σε εστίαση, τουρισμό κλπ) και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
2) Παροχή κινήτρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
3) Υιοθέτηση ανώτατου μηνιαίου πλαφόν στις ασφαλιστικές εισφορές
4) Εξασφάλιση της βιώσιμης και οριστικής ρύθμισης υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία στις 120 δόσεις.
5) Προώθηση της επίλυσης του προβλήματος των «κόκκινων δανείων» ώστε το τραπεζικό σύστημα να παίξει το ρόλο του στη χρηματοδότηση της οικονομίας.
6) Παροχή δεύτερης ευκαιρίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους.
7) Ενεργοποίηση και ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας και ελέγχου του κράτους στην αγορά, προκειμένου να αποκατασταθεί ο υγιής ανταγωνισμός και να προστατευθούν επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βίαια από αθέμιτες πρακτικές.
Η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθούν σ΄αυτές τις προτάσεις τονίζοντας ότι αποτελούν προϋπόθεση και για οποιαδήποτε Προγραμματική Προοδευτική Συμφωνία μετά τις εκλογές.
«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια. Μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε πραγματική ελπίδα και εμείς δεν θα σας απογοητεύσουμε», κατέληξε η κ. Γεννηματά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://bit.ly/2JXh8SE