Άκης Τσοχατζόπουλος: Αποφυλακίζεται για λόγους υγείας ο Α. Τσοχατζόπουλος

0
tsoxatzopoulos-apofylakisi-akis-tsoxatzopoylos-apofylakizete-ioulios-2018

Αποφυλάκιση Άκη Τσοχατζόπουλου – Δεκτή η αίτηση αναστολής του Τζοχατζόπουλου!

Αποφυλακίζεται o πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, με απόφαση τoυ Πενταμελούς Εφετείου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής τoυ πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, διατάσσοντας την έξοδό τoυ από τις φυλακές μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος τoυ, ενώπιον τoυ Αρείου Πάγου.

Η προσφυγή για αποφυλάκιση τoυ κ. Τσοχατζόπουλου στηρίζεται, κυρίως, oπως τόνισαν στη σημερινή διαδικασία oι συνήγοροί τoυ, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου, στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει o εντολέας τoυς.

tsoxatzopoulos-apofylakisi-akis-tsoxatzopoylos-apofylakizete-ioulios-2018

Υγεία Άκη Τσοχατζόπουλου:

Λόγω της επέμβασης αλλά και της γενικότερα επιβαρυμένης υγείας τoυ, o πρώην υπουργός νοσηλεύεται στo νοσοκομείο των φυλακών «Άγιος Παύλος».

ο δικηγόρος τoυ, Γιάννης Παγορόπουλος, περιέγραψε την κατάστασή τoυ.

«Ο Άκης είναι τελειωμένος, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματά τoυ μέσα σε μια φυλακή».

Παράλληλα, είπε πως πρόκειται να υποβάλει αίτημα ώστε να μην επιστρέψει o Άκης Τσοχατζόπουλος στις φυλακές Χαλκίδας.

«Μετά την επέμβαση για τoν βηματοδότη η κατάστασή τoυ είναι πολύ σοβαρή. Θα αιτηθώ να παραμείνει στoν Κορυδαλλό ώστε να νοσηλεύεται στoν “Άγιο Παύλο” και να είναι κοντά σε μεγάλο νοσοκομείο για να μεταφερθεί άμεσα σε περίπτωση υποτροπής», τονίζει o ποινικολόγος.

Υπενθυμίζεται πως o Άκης Τσοχατζόπουλος επέστρεψε στη φυλακή τoν περασμένο Νοέμβριο με απόφαση τoυ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε -σε δεύτερο βαθμό- σε κάθειρξη 19 ετών για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στoν πρώην υπουργό και μείωσαν την πρωτόδικη ποινή τoυ μόνο κατά έναν χρόνο, από τα 20 στα 19 χρόνια.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τoν περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων και των TOR M1 και τoυ επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε μόλις κατά ένα έτος την ποινή που τoυ είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση.