Συναγερμός στις ΗΠΑ από ύποπτα δέματα σε πολιτικούς και σε γραφεία του CNN

0
Συναγερμός στις ΗΠΑ από ύποπτα δέματα σε πολιτικούς και σε γραφεία του CNN

Ώρες πανικού ζουν οι ΗΠΑ καθώς εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν σταλεί σε πολιτικούς σε διάφορες πολιτείες. Τρομοδέμα εντοπίστηκε και στα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη. Δύο ύποπτα δέματα είχαν παραλήπτες τα ζεύγη Ομπάμα και Κλίντον, ενώ ένας ύποπτος μηχανισμός, πιθανότατα βόμβα, στάλθηκε στο γραφείο του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

Στη Φλόριντα εκκενώθηκαν τα γραφεία της βουλευτού και πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς, ενώ το ίδιο συνέβη και με το γραφείο μιας γερουσιαστού των Δημοκρατικών, της Καμάλα Χάρις, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας μετά τον εντοπισμό «ύποπτων δεμάτων».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Χάρις, τα δέματα αυτά δεν είχαν ως παραλήπτη τη Χάρις ή κάποιο άλλο πρόσωπο στο γραφείο της. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και τα γραφεία της εφημερίδας San Diego Union-Tribune.

Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι εντοπίστηκε και ένα ύποπτο δέμα που είχε σταλεί στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, Έρικ Χόλντερ.

Νωρίτερα, ύποπτο δέμα είχε αποσταλεί στους δίδυμους πύργους του Time Warner Center στη Ν. Υόρκη όπου βρίσκονται τα γραφεία του CNN, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο και η εταιρεία Time Warner.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με το μηχανισμό βρέθηκε και ένας φάκελος που περιείχε λευκή σκόνη. Λίγο αργότερα, το ύποπτο δέμα που είχε εντοπιστεί στο κτιριακό συγκρότημα «απομακρύνθηκε με ασφάλεια», όπως ανακοίνωσαν οι αρχές και ο συναγερμός που είχε σημάνει η αστυνομία ήρθη.

Όπως μεταδίδει το CNN, σύμφωνα με αξιωματούχους, το ύποπτο δέμα που στάλθηκε στα γραφεία του είχε παραλήπτη στον πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν.

Τις «ενέργειες εσωτερικής τρομοκρατίας» καταδίκασε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην αμερικανική Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

«Στέκομαι στο πλευρό όλων των Αμερικανών για να καταδικάσω τις απόπειρες επιθέσεων εσωτερικής τρομοκρατίας που σημειώθηκαν σήμερα» έγραψε ο Μακόνελ σε ένα δελτίο Τύπου, όπου ευχαρίστησε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που «προστατεύουν τους ηγέτες μας και τα δημόσια πρόσωπα από τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων καταδίκασε επίσης την αποστολή αυτών των δεμάτων, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία απόπειρα να τρομοκρατήσουν δημόσια πρόσωπα» έγραψε στο Twitter.

Πηγή: ΕΡΤ1, Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ύποπτα δέματα σε Ομπάμα, Κλίντον, CNN – Εκκενώθηκε το Time Warner Center (video)

http://bit.ly/2JXh8SE