Συγκέντρωση των εκτάκτων αρχαιολόγων στο ΥΠΠΟΑ

0
Συγκέντρωση των εκτάκτων αρχαιολόγων στο ΥΠΠΟΑ

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στη 1μμ έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα), το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, καλείσε συγκέντρωση με κεντρικό αίτημα «Όχι στις απολύσεις των συναδέλφων αρχαιολόγων της ΔΔΕΑΜ». Τη συγκέντρωση διοργανώνει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Όπως αναφέρει το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ σε ανακοίνωσή του: «Το ΥΠΠΟΑ, με μία κίνηση, απολύει περίπου το 30% των συμβασιούχων αρχαιολόγων που εργάζονται απευθείας στις υπηρεσίες του υπουργείου με το καθεστώς της αυτεπιστασίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων μας για να παραμείνoυν στη δουλειά τους και διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία, κόντρα στην ανάλγητη κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και της εργασιακής ομηρίας. Η εργασία είναι δικαίωμα, όχι παραχώρηση!

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α.:
Καμία απόλυση συναδέλφου στην ψηφιοποίηση!
Έξω οι εργολάβοι από τον Πολιτισμό!
Άμεσα μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ για να αντιμετωπιστεί το γιγαντωμένο πρόβλημα της υποστελέχωσής του, για να διασφαλιστεί η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους».

http://bit.ly/2JXh8SE