Στην ακριτική νήσο Ρω ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

0
2019 207
2019 207

Οι ακρίτες είναι ασφαλείς και σ’ αυτό συμβάλλουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, από την εσχατιά της Ελλάδας, τη νήσο Ρω. Ο κ. Αποστολάκης, που επισκέπτεται το Καστελόριζο, βρέθηκε και στη Στρογγύλη, που πολλές φορές έχει μπει στο στόχαστρο της τουρκικής προκλητικότητας.

Την ώρα που η Άγκυρα με επιστολής της στα Ηνωμένα Έθνη διεκδικεί όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, αφήνοντας παράλληλα αξιώσεις της να φτάνουν έως τα ανοιχτά της Κρήτης, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας από την ακριτική Ρω στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία: «Δηλώνουμε μία παρουσία σε αυτό το νησί, που είναι στην άκρη της Ελλάδας, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις τουρκικές ακτές, και προσπαθούμε, με την παρουσία του στρατού και όλων αυτών των ανθρώπων, με αυτή την προσφορά, να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο βέβαια δεν το χρειάζονται οι κάτοικοι, αισθάνονται αρκετά ασφαλείς»

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την υλοποίηση έργων υποδομής σε Ρω και Καστελόριζο, μια προσφορά της Axion Hellas, στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελληνικής επικράτειας.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που αναπαύετε η Δέσποινα Αχλαδιώτη, η κυρά της Ρω.

Την ώρα που επισκέπτεται ο Έλληνας Αξιωματούχος το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης, είναι ενεργοποιημένη τουρκική ναυτική οδηγία για ασκήσεις μονάδων επιφανείας, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, κανένα πλοίο δεν έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή.

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο γερουσιαστής που εισήγαγε το νομοσχέδιο-ράπισμα για την Άγκυρα, Ρόμπερτ Μενεντεζ, σημειώνει πως η Γερουσία κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχτεί άλλο την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή.

«Η αυξανόμενη επιθετικότητα της (Τουρκίας) προς την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, είναι εξαιρετικά ανησυχητική και δεν αποτελεί καλό σημάδι για το μέλλον της σχέσης της με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει στο Έθνος της Κυριακής ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής τονίζει πως το νομοσχέδιο είναι μήνυμα και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις σχέσεις τους με άλλα δημοκρατικά κράτη της περιοχής.

Ρεπορτάζ : Γ. Σιδέρης
Πηγή: ΕΡΤ1

http://bit.ly/2JXh8SE