Στα ύψη η κόντρα για τη Novartis

0
2019 202
2019 202

Συνέχεια στην πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση Νοvartis με άξονα το ζήτημα της παραγραφής. Η κυβέρνηση κατηγορεί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι άλλαξαν υπερασπιστική γραμμή μιλώντας για παραγραφή, ενώ το Κίνημα Αλλαγής απαντά ότι τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται.

Μιλώντας στη χθεσινοβραδινή παρουσίαση του συνδυασμού της Ρένας Δούρου για τις περιφερειακές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, σημείωσε πως έγινε ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι με το όργιο υπερκοστολόγησης των φαρμάκων που πλήρωνε ο Έλληνας συνταξιούχος.

«Βγαίνουν επιθετικά απέναντι στη Δικαιοσύνη επειδή αυτή κάνει τη δουλειά της» αναφέρει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζοντας ότι η διερεύνηση πραγματικών υποθέσεων που αφορούν σε σκάνδαλα είναι λαϊκή απαίτηση.

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της εξαπολύει πυρά στην κυβέρνηση και επιμένει ότι τυχόν αδικήματα όπως η δωροδοκία εμπίπτουν σε επ’ ευκαιρία της άσκησης των καθηκόντων και όχι επ’ ευκαιρία τους.

«Από τη στιγμή που άρχισε να επισημοποιείται δικαστικά η κατάρρευση της σκευωρίας Novartis, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κεκράκτες του κυβερνητικού και παρακυβερνητικού συστήματος, βγήκαν να δώσουν μια επικοινωνιακή μάχη οπισθοφυλακής. Να περιορίσουν τις απώλειες της επένδυσής τους. Ανέλαβαν έτσι οι ίδιοι, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, την πλήρη «ιδιοκτησία» της σκευωρίας. Δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν πίσω από πρωτοβουλίες της Δικαιοσύνης. Ομολογούν απροκάλυπτα τη θεσμικά ανατριχιαστική θέση τους: οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης όχι απλώς τεκμαίρεται ότι είναι, αλλά αυταπόδεικτα είναι ποινικά ένοχοι για οτιδήποτε συλλάβει η νοσηρή φαντασία τους» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τη θέση του Ποταμιού να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της στην υπόθεση Novartis, διατυπώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στα «ΝΕΑ», και καλεί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να πάψουν να συμπεριφέρονται ως πολιτική αγωγή ή ως συνήγοροι υπεράσπισης, κάνοντας λόγο για μετατόπιση των τριών κομμάτων στα άκρα.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για «βραδυφλεγή σύγκρουση με προεκλογικό χρώμα» και χαρακτήρισε δόλιες τις θέσεις τόσο της ΝΔ όσο και της κυβέρνησης.

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE