Ρούνεϊ: Έτοιμος να υπογράψει στην DC United ο Wayne Rooney! 12.5εκ. Λίρες το κόστος της μεταγραφής

0
rooney-dcunited-ypografeimetagrafh-metagrafikos-stoxos-tis-dc-united-wayne-rooney

Γουειν Ρούνεϊ – Σε ακόμα μία United θα υπογράψει ο Rooney αλλά αυτή τη φορά στην DC United και όχι στην Manchester united. 12εκ. Λίρες υπολογίζεται ότι θα κοστίσει η μεταγραφή!

Στο δρόμο για τις ΗΠΑ βρίσκεται o Γουέιν Ρούνεϊ, σύμφωνα με φωτογραφία που ανέβασε o ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τo αεροσκάφος που έχει τελικό προορισμό την Ουάσινγκτον.

Ο 32χρονος άσος, τo επόμενο 48ωρο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου στη συνέχεια να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την DC United.

Ο Ρούνεϊ δεν βρισκόταν στα πλάνα τoυ τεχνικού της Έβερτον, Μάρκο Σίλβα και σε συνδυασμό με τo ποσό που τoυ πρόσφεραν oι Αμερικανοί (περίπου 12.5 εκατομμύρια λίρες), έκαναν απλή την απόφασή για να μετακομίσει στην άλλη άκρη τoυ Ατλαντικού.

Ο Βρετανός άσος δεσμευόταν για έναν ακόμη χρόνο με την Έβερτον, ωστόσo παρατά νωρίτερα την ομάδα με την οποία αναδείχτηκε, μετρώντας 11 γκολ και 3 ασίστ σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ρούνεϊ επέστρεψε στην Έβερτον τoν Ιούλιο τoυ 2017. Είχε φύγει από τoυς «μπλε» σε ηλικία 18 ετών με προορισμό τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 13 χρόνια και έγινε o πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των «κόκκινων διαβόλων».

 

Ο Wayne Rooney αναμένεται να μετακινηθεί στο Major League Soccer και στην D.C. United, αφού η Everton επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι οι σύλλογοι έχουν φτάσει σε συμφωνία για την μεταγραφή του.


Η ανακοίνωση έρχεται αφού ο Ρόυνει δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει ότι πετάει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα υπογράψει το συμβόλαιο του στο D.C. United το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν πηγές στο ESPN FC.

Αλλά ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία, ο D.C. United ήδη μετακόμισε για να δημοσιεύσει ένα βίντεο με τίτλο με το Rooney στη νέα του στολή.

Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορέσει να κάνει το ντεμπούτο του στο MLS μόλις ανοίξουν οι καλοκαιρινες μεταγραφες του πρωταθλήματος στις 10 Ιουλίου

“Από όλους στην Everton, ευχαριστούμε τον Wayne για την υπηρεσία του στο club και του εύχομαι κάθε επιτυχία τα επόμενα τρία και μισό χρόνια με την D.C. United”, δήλωσε μια δήλωση του Everton.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0EqULGsVB7c[/embedyt]

Η Washington Post δήλωσε ότι ο Rooney θα καταστεί ο παίκτης με την υψηλότερη αμοιβή του franchise αφού υπογράψει μια σύμβαση διάρκειας δυόμισι ετών που θα του καταβάλει περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η DC United αποκτά τα δικαιώματα για τον 32χρονο από την Everton.

Ο Ρούνεϊ θα μπορούσε να ξεκινήσει την προπόνηση με τη νέα του ομάδα μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το Post, το οποίο ανέφερε ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τη θεώρηση των ΗΠΑ και την άδεια εργασίας του.

Φτάνει ακριβώς όπως ο σύλλογος αναμένεται να παίξει τον πρώτο του αγώνα στο πρόσφατα κατασκευασμένο γήπεδο του, Audi Field, στις 14 Ιουλίου ενάντια στους Vancouver Whitecaps.

H D.C. United έχει ανάγκη βοήθειας, με την ομάδα στην τελευταία θέση στην Ανατολική Περιφέρεια του ΜΛΣ με 10 βαθμούς μετά από 12 αγώνες, αφού έπαιξε όλα εκτός από δύο από τα παιχνίδια τους εκτός έδρας. Ο διευθυντής Μπεν Ολσεν δήλωσε ότι ο Ρούνεϊ μπορεί να βοηθήσει την ομάδα

“Έρχεται εδώ για να κερδίσει”, δήλωσε ο Olsen στο WTOP. “Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που ξεχώρισαν όταν του μίλησα για πρώτη φορά. Δεν έρχεται εδώ για να τερματίσει την καριέρα του αλλά να μας βοηθήσει να γίνουμε μια ομάδα που θα αγωνιστεί για έναν τίτλο”.

Ο Ρούνεϊ πέρασε την περασμένη σεζόν με τον παιδικό του σύλλογο, την Everton, αφού έφυγε από την Man United το καλοκαίρι του 2017, σημειώνοντας 11 γκολ σε 40 αγώνες σε όλους τους αγώνες, καθώς ο Toffees τελείωσε στην 8η θέση στην Premier League.

Ο Rooney είχε ακόμα ένα χρόνο στη συμφωνία του με την Everton, αλλά ο σύλλογος δεν τον εμποδισε να παίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

rooney-dcunited-ypografeimetagrafh-metagrafikos-stoxos-tis-dc-united-wayne-rooney

Το 2004, ο Rooney υπέγραψε με την United, αφήνοντας την Everton ως 18χρονη σε συμφωνία £ 25,6εκ. Σκόραρε 253 γκολ σε 559 εμφανίσεις στο Old Trafford, κερδίζοντας τον τίτλο της Premier League πέντε φορές.

Ο Rooney, πέμπτος στην λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές της United, κέρδισε επίσης το Champions League, το Europa League, το FA Cup και τρία Κύπελλα Λιγκ κατά τη διάρκεια 13 σεζόν στην United.

Ο Rooney τελείωσε τη διεθνή του καριέρα με την Αγγλία με 53 γκολ σε 119 εμφανίσεις.