Ράλλυ Καίτη Κυρίτση στις 3-4 Νοεμβρίου

0
Ράλλυ Καίτη Κυρίτση στις 3-4 Νοεμβρίου
Ράλλυ Καίτη Κυρίτση στις 3-4 Νοεμβρίου

Το Ράλλυ Κορίνθου επιστρέφει στο Πρωτάθλημα μετά από 6 χρόνια απουσίας, και η οργανωτική επιτροπή ετοιμάζει ένα αγώνα αντάξιο του ονόματος του. Του ονόματος του, που για φέτος αλλάζει, μετά από απόφαση των 2 σωματείων που το διοργανώνουν κι έτσι ο αγώνας θα ονομαστεί Ράλλυ Καίτη Κυρίτση. Η Α.Λ.Α.Κορινθίας & η Α.Λ.Α θέλουν να τιμήσουν έτσι την Καίτη Κυρίτση που ήταν από τους ιδρυτές της Λέσχης της Αθήνας αλλά και μέντορας για τη Λέσχη της Κορίνθου.

Άλλωστε η Κυρία Καίτη, όπως όλοι την προσφωνούσαμε ήταν και αυτή που έκανε πράξη για πρώτη φορά τ συνεργασία των 2 σωματείων το 2004 με το 8ο Ράλλυ Κορίνθου & 32ο Μαύρο Ρόδο, αγώνας που ουσιαστικά έβαλε το Ράλλυ Κορίνθου στο Πρωτάθλημα Ελλάδας για πρώτη φορά. Το Ράλλυ Καίτη Κυρίτση είναι ο 5ος αγώνας του 54ο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χωμάτινων Ράλλυ 2018 ( Ράλλυ Κορίνθου) που έχει προκηρύξει η Επιτροπή Αγώνων της ΟΜΑΕ ενώ προσμετρά στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων & στο Κύπελλο Χώματος 2018 ( Ράλλυ Μαύρο Ρόδο).

Το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου δυο κλασικές ειδικές διαδρομές της Κορίνθιας ξαναζωντανεύουν και οι συμμετέχοντες καλούνται να κάνουν 71,04 αγωνιστικά χιλιόμετρα για το Πρωτάθλημα ή 47,36 χλμ για το Κύπελλο. Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 /11 15:30 με τον Έλεγχο εξακρίβωσης που θα γίνει στις εγκαταστάσεις την HATCAR Service A.E και το βράδυ στις 20:00 θα γίνει η Πανηγυρική εκκίνηση στον Πεζοδρόμο της Κολοκοτρώνη ( Πανεπιστήμιο). Την Κυριακή το πρωί το 1ο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει από το Service Park, που θα είναι στο Korinthian Palace Catering, στις 9.30 για την Ε.Δ Κλένια .

Ε. Δ. 1, 3& 5 – Κλένια – 12.08 χλμ.
Περιγραφή:Η ειδική έγινε για 1η φορά το 2008 στο πρωτάθλημα (12ο Ράλλυ Κορίνθου) ,από τότε χρησιμοποιήθηκε και στο Ράλλυ Ακρόπολις. Τα πρώτα 7 χλμ είναι επίπεδα με μέτριες εναλλαγές ανηφόρας – κατηφόρας, τα επόμενα 3 χλμ, είναι έντονα ανηφορικά με πολύ φαρδύ οδόστρωμα και τεράστιες ευθείες, ενώ στο τελείωμά της, που η ειδική γίνεται επίπεδη, τα αυτοκίνητα θα αγγίσουν την τελική τους ταχύτητα. Η ειδική έχει διαφορετική εκκίνηση από την ακροπολική και τελειώνει στο Στεφάνι.

ΕΔ 2,4,6 Χιλιομόδι – 11.60 χλμ.
Περιγραφή: Στενή γενικά σαν διαδρομή, γρήγορη στην αρχή μέσα στο δάσος, γίνεται τεχνική με “πονηρά” σημεία για τα υπόλοιπα χιλιόμετρα όπου και θα κάνει διαφορές. Μια πολύ τεχνική διαδρομή ανάμεσα στο Χιλιομόδι και τα Αθίκια.
Οι 2 διαδρομές θα γίνουν 3 φορές για τους συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα( Ράλλυ Κορίνθου) και 2 για τους συμμετέχοντες στο Κύπελλο & στα Ιστορικά ( Μαύρο Ρόδο).

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 15/10/2018 έως Παρασκευή 26/10/2018 και ΜΟΝΟ μέσω του ΣΔΔΑ .