Προβλήματα λειτουργίας σε Facebook, Instagram και Whatsapp σχεδόν σε όλο τον κόσμο

0
Προβλήματα λειτουργίας σε Facebook, Instagram και Whatsapp σχεδόν σε όλο τον κόσμο

Μεγάλος αριθμός χρηστών του  Facebook, του Instagram και του Whatsapp σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισε εχθές (Τετάρτη-ξημερώματα Πέμπτης 14 Μαρτίου) προβλήματα με την πρόσβαση και τη λειτουργία των εν λόγω εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης για περισσότερες από δέκα ώρες. Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης και πολλοί χρήστες αδυνατούσαν να κάνουν αναρτήσεις.

Με σχετική ανάρτηση στο Twitter (το οποίο λειτουργούσε κανονικά) οι υπεύθυνοι της εταιρίας του Facebook, με συνιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο τον Μαρκ Ζούκερμπερκ, αναγνώρισαν το πρόβλημα, τόνισαν ότι εργάζονταν για τη λύση του αλλά δεν διευκρίνισαν ποια ήταν η αιτία της δυσλειτουργίας των διαδικτυακών εφαρμογών. Οι αρμόδιοι ξεκαθάρισαν πάντως ότι το πρόβλημα δεν οφειλόταν σε επίθεση χάκερ.

Το εν λόγω συμβάν θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook ως τώρα. Την τελευταία φορά που ο δημοφιλής ιστότοπος είχε «πέσει» (δηλαδή είχε τεθεί εκτός λειτουργίας) για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν το 2008, αλλά τότε οι χρήστες του συγκεκριμένου εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης υπολογίζονταν σε  150 εκατομμύρια και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως είναι σήμερα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το BBC, το πρόβλημα της λειτουργίας των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης ήταν σοβαρότερο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Ανάλογα προβλήματα, μικρότερης κλίμακας, είχε αντιμετωπίσει το Facebookκαι πέρυσι (τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο). Το πρώτο πρόβλημα είχε αποδοθεί σε «ζητήματα διαδικτύου» και το δεύτερο στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP/ Richard Drew, αρχείο

http://bit.ly/2JXh8SE