Πρέσπες Επεισόδια με Αστυνομικούς οι Διαδηλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στις Πρέσπες μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών για το Μακεδονικό - Σκοπιανό και την ονομασία μετά την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ

0
Prespes-epeisodia-astynomikoi-diadhlotes-video-makedoniko-skopiano-tsipras-zaef-symfonia-diadhlwsh-ellhnvn-17-06-2018-
Πρέσπες Επεισόδια Διαδηλωτών με αστυνομικους - 17 Ιουνίου 2018 -

ΠΡΕΣΠΕΣ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ εναντίον Διαδηλωτών, Συμπλοκές, Χρήση Χημικών, Μάχες Σώμα με Σώμα στις Πρέσπες, Σκηνικό Εμφυλίου πολέμου στη διαδήλωση για το Μακεδονικό.

 

Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών στις Πρέσπες, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η τελετή υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Prespes-epeisodia-astynomikoi-diadhlotes-video-makedoniko-skopiano-tsipras-zaef-symfonia-diadhlwsh-ellhnvn-02--17-06-2018

ΒΙΝΤΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ:

Ομάδα πολιτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίζουν να φτάσουν στο σημείο υπογραφής της συμφωνίας.Από την πλευρά των συγκεντρωμένων εκσφεδονίστηκαν διάφορα μικροαντικείμενα και πέτρες, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι μαζικώς 80 πούλμαν με διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν το πρωί στο Πισοδέρι και λίγο ύστερα τις 10:30 αποφάσισαν να φτιάχνουν όδευση προς το χωριό Ψαράδες με στόχο να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο έγγιστα στο σημείο υπογραφής της συμφωνίας.

ΠΡΩΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Πάνω από 80 πούλμαν έχουν φτάσει στο Πισοδέρι για το συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 11.00 – Τριάντα πούλμαν αναχώρησαν το πρωί από τη Θεσσαλονίκη – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Εγνατία Οδό…

 

Εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στις 10 στη Βίγλα στο Πισοδερι, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τελετής, και ακολούθως αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν όδευση στο χωριό Ψαράδες, που έχουν μεταβεί Τσίπρας και Ζάεφ με τις αντιπροσωπείες τους.

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η διαδήλωση – διαμαρτυρία των πολιτών για τη υπογραφή της συμφωνίας Τσιπρα-Ζάεφ που υπογράφεται αυτήν την ώρα στις Πρέσπες.

Σε κάποιο σημείο της πορείας, οι διαδηλωτές έπεσαν πάνω σε ένα από τα δεκάδες μπλόκα της αστυνομίας και σημειώθηκε επίταση μεταξύ σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές.

Μια ομάδα πολιτών προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.