ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση και παναττική στάση εργασίας 11 με 3

0
2019 263
2019 263

Σε παναττική στάση εργασίας 11:00 με 15:00 καλεί για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κλήση συνδικαλιστών από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για ανωμοτί κατάθεση.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, η συγκέντρωση έξω από το συγκεκριμένο Τμήμα θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί, την ώρα που θα πραγματοποιούνται οι καταθέσεις,  «για να διαπιστώσουμε και εμείς ποιος και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για το δημοκρατικό πολίτευμα από την ΠΟΕΔΗΝ».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων», καλεί να συμμετάσχουν για συμπαράσταση συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

Αναφέρει, ακόμα, ότι «για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενεργοποιείται το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/ Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος».

Η υπόθεση αφορά την κλήση  για παροχή εξηγήσεων από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και την προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης «με αδικήματα τον μισό ποινικό κώδικα, όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες κ.α.», κατά τη συγκέντρωση συνδικαλιστών στις 2 Απριλίου 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας για να θέσουμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και οι λιγοστοί εργασιακά εξουθενωμένοι εργαζόμενοι. Επίσης λόγω Πρωταπριλιάς επισημάναμε τα ψέματα της κυβέρνησης» διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας ότι «αντί συνάντησης μας »λιάνισαν» στο ξύλο τα ΜΑΤ. Τραυματίστηκαν συνάδελφοι οι οποίοι διακομίσθησαν για πρώτες βοήθειες σε εφημερεύον Νοσοκομείο» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

http://bit.ly/2JXh8SE