Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Max Azria

0
2019 80
2019 80

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο σχεδιαστής μόδας Max Azria, ιδρυτής του brand BCBGMAXAZRIA. Την είδηση του θανάτου του Azria επιβεβαίωσε την Τρίτη (7/5) η εταιρεία του.

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας απεβίωσε σε νοσοκομείο του Χιούστον, στο Τέξας των ΗΠΑ, καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο.

«Είμαστε βαθιά συντετριμμένοι για τον θάνατο του Max Azria. Ο Max ήταν αληθινός οραματιστής, ο οποίος καθόρισε την κατηγορία της Σύγχρονης Μόδας. Το BCBG αντιπροσωπεύει το Bon Chic, το Bon Genre, ή το «καλό στυλ, την καλή συμπεριφορά», τα οποία αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά του ίδιου, την οποία δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε προς τιμήν του. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του Azria», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Γεννημένος στη Σφαξ της Τυνησίας, ο Azria μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1981, αφού σχεδίαζε ρούχα στο Παρίσι για 11 χρόνια. Το 1989 ξεκίνησε τον δικό του οίκο μόδας,  με την πρώτη συλλογή BCBG Max Azria Runway που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το 1996. Ο Azria είχε επίσης τις δύο επώνυμες συλλογές, Max Azria Atelier και Max Azria. Η συλλογή Atelier ήταν γνωστή για τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής.

Το 2008, ο Azira δημιούργησε τη γραμμή BCBGeneration, που απευθύνεται σε νεότερες γυναίκες. Ήταν επίσης γνωστός για την επανεκκίνηση του brand Hervé Léger.

Ο Azria ήταν παντρεμένος με τη Lubov Azria, διευθύντρια δημιουργικού του BCBGMaxAzria Group και είχαν αποκτήσει μαζί έξι παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Abraham Caro Marin

http://bit.ly/2JXh8SE