Ο πρωθυπουργός για τη μη περικοπή των συντάξεων, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων

0
2018 11
2018 11

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλάει στη 3η Σύνοδο «Thessaloniki Summit 2018» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» για την ευρωπαϊκή προοπτική και συνδεσιμότητα, βιομηχανική ανάπτυξη και συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια. Η σύνοδος οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Αναφέρθηκε στα «καλά νέα» από τις Βρυξέλλες για τη μη περικοπή των συντάξεων και την ανεργία σημειώνοντας ότι φθάσαμε ήδη στα επίπεδα του 2011. Επίσης μίλησε για την αύξηση των επενδύσεων και την τουριστική βιομηχανία που σπάει συνεχώς τα ρεκόρ.

Η προοπτική της συνανάπτυξης και της συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες είναι η προοπτική του μέλλοντος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι φέτος από αυτό το βήμα, είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά του «γιατί το τοπίο γύρω μας είναι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο φωτεινό». «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν», σημείωσε.

Μίλησε για ιδιαίτερα θετικά νέα από τις Βρυξέλλες και ανέφερε πως θα διαψευσθούν όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφολογία και στην περικοπή των συντάξεων.Τέλος εκανε λόγο για μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων στον προϋπολογισμό του 2019.

Πριν από την ομιλία του ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς.

Στο ίδιο πάνελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με θέμα την περιφερειακή συνεργασία ως μέρος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, θα είναι οι ομόλογοί του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, και η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άνα Μπίρτσαλ.

Πηγή: ΕΡΤ

http://bit.ly/2JXh8SE