Επιδείνωση του καιρού με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο και την Κυριακή 28/07/2017

0
επιδεινωση-καιρου-με-ισχυρεσ-καταιγιδεσ-βροχες-και-χαλαζι-σε-όλη-την-ελλαδα-τον-ιουλιο-2018-

Επιδείνωση Καιρού με Βροχές, Καταιγίδες και Χαλάζι. Άστατος καιρός σε όλη την Ελλάδα 28/07/2018 και 29/07/2018.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και τις επόμενες μέρες σε πολλές περιοχές της χώρας και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα θα πληγούν οι περιοχές:

  • Καιρός Σάββατο 28/07/2018: πιθανό κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και πρόσκαιρα το απόγευμα η ανατολική Στερεά.
  • Καιρός Κυριακή 29/07/2018: κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Στερεά και η Πελοπόννησος.
  • Καιρός Δευτέρα 30/07/2018 και Τρίτη 31/07/2018: τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν τα ηπειρωτικά και κυρίως η Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

 

Ο καιρός σήμερα 27/07/2018

Για σήμερα Πέμπτη 27/07/2018 καιρός: Περιμένουμε ιδιαίτερα άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα τoυ Ιονίου, στα ορεινά της Κρήτη, και πιθανόν στην Κυκλάδες και σε νησιωτικά τμήμα τoυ Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ιδιαίτερα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να συνοδευτούν πρόσκαιρα και από χαλαζόπτωση.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι στo Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, στo υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς ως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.
Στο Ιόνιο oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα σε μέτριους 5 μποφόρ τοπικά στα νοτιότερα πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Δείτε τo χάρτη των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 27-07-2018:

εμυ-καιροσ-27-07-2018-καιροσ-28-07-2018-και-29-07-2018-αστατοσ-καιρος-βροχες-καταιγιδες-χαλαζι-30-07-2018-

Αττική Καιρός:

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση αργά τo βράδυ.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 ως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη Καιρός:

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές. Βελτίωση αργά τo βράδυ.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη Καιρός:

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως τo μεσημέρι και τo απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 ως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός:

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 ως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Βελτίωση καιρού τη νύχτα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 ως 31 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στην Κρήτη ως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 23 ως 31 και στην Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά τoυ βορείου Αιγαίου, όπου πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τo βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα ως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 23 ως 32 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού Σάββατο 28-07-2018

Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τo βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 τοπικά 5 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια ως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε άνοδο.

επιδεινωση-καιρου-με-ισχυρεσ-καταιγιδεσ-βροχες-και-χαλαζι-σε-όλη-την-ελλαδα-τον-ιουλιο-2018-