Ο Εργοτέλης «πήρε» το ματς με την Σπάρτη, που τιμωρείται και με αφαίρεση τριών βαθμών

0
2019 96
2019 96

Με αφαίρεση τριών βαθμών τιμωρήθηκε η Σπάρτη από το πειθαρχικό όργανο της Football League, ενώ χάνει με 3-0 και το ματς της 18ης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Θυμίζουμε πως σε εκείνη την αναμέτρηση στο Ηράκλειο, η Σπάρτη αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά με πέντε μη Έλληνες ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της, ενώ ήταν υποχρεωμένη να έχει ανά πάσα στιγμή στο γήπεδο τουλάχιστον επτά Έλληνες παίκτες, λόγω του ότι δεν εξασφάλισε αδειοδότηση. Η Σπάρτη ξεκίνησε με τρεις ξένους στο βασικό σχήμα, αλλά με τις αλλαγές του Τιράρ αντί του Αγγελόπουλου (65΄) και του Κρασνίκι αντί του Ζαχαριουδάκη (78΄), ολοκλήρωσε το ματς με έξι Έλληνες.

Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονεμελούς Πειθαρχικού Οργάνου, αναφέρει τα εξής:
«Επιβάλλει στην ΠΑΕ Α.Ε Σπάρτη, χρηματική ποινή ύψους δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για το αδίκημα της μη αναγραφής και πρόσληψης προπονητή (αγώνας με ΠΑΕ Βόλος Ν.Π.Σ, 17/3/2019).
Ως προς την ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΕ Εργοτέλης Γ.Σ. 88 κατά του κύρους του αγώνα με την ΠΑΕ ΑΕ Σπάρτη στις 23/2/2019, ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον αγώνα υπέρ της ΠΑΕ Εργοτέλης με σκορ 3-0, ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ στην ΠΑΕ Σπάρτη αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος και της ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ χρηματική ποινή, ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ
».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.