Ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάιερ «σφυρίζει» τον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

0
2019 83
2019 83

Ο Γερμανός διαιτητής, Φέλιξ Τσβάιερ, ορίστηκε να «σφυρίξει» τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο (11/5). Αυτή θα είναι η 5η φορά στην καριέρα του που ο Τσβάιερ διευθύνει αγώνα ελληνικής ομάδας και τρίτη φορά που διαιτητεύει αγώνα του ΠΑΟΚ. Βοηθοί του Τσβάιερ ορίστηκαν οι συμπατριώτες του, Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμούλερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Γερμανός Σβεν Γιαμπλόνσκι. Γερμανοί είναι και οι δύο διαιτητές που θα ελέχουν το VAR (Σάσα Στέγκεμαν και Μαρκ Μπορς). Παρατηρητής ορίστηκε το μέλος της ΚΕΔ, Λιφ Λίντμπεργκ. Σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές, δεν ορίστηκαν επιπρόσθετοι βοηθοί.

Στις 7 Νοεμβρίου 2013, ο Φέλιξ Τσβάιερ είχε διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ (0-0, όμιλοι Europa League), ενώ στις 23 Οκτωβρίου 2014 «σφύριξε» στο ματς του «Δικέφαλου του Βορρά» με τη Φιορεντίνα στην Τούμπα (0-1, όμιλοι Europa League). Ο Γερμανός διαιτητής έχει διευθύνει και δύο αγώνες του Ολυμπιακού: την εντός έδρας αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» με τη Ριέκα στις 16 Αυγούστου 2017 (2-1) για τα πλέι οφ του Champions League, ενώ είχε οριστεί την ίδια σεζόν στη συνάντηση του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα (3-1) για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στις 22 Νοεμβρίου 2017.

Τέλος, στις 6/9/2016, είχε «σφυρίξει» την Εθνική ομάδα της Κύπρου, στην εντός έδρας ήττα με 3-0 από το Βέλγιο, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο 38χρονος Τσβάιερ είναι διεθνής διαιτητής από το 2012, «σφυρίζει» αγώνες της Bundesliga από τη σεζόν 2009-2010 και συγκαταλέγεται στην κατηγορία ελίτ της UEFA, ενώ το καλοκαίρι του 2018 είχε επιλεγεί ως video assistant referee για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι και στον περυσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας «σφύριξε» ξένος διαιτητής, ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.