Ολυμπιακός: «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ», το μήνυμα της ΠΑΕ για την τραγωδία στη «θύρα 7»

0
2019 194
2019 194

«Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ!/ Never Forgotten!». Είναι το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στα επίσημα μέσα της στο διαδίκτυο, για την τραγωδία στη «Θύρα 7» στις 8 Φεβρουαρίου 1981.

To μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«H 8η Φεβρουαρίου είναι για την οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μια ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμών γι’ αυτούς που έφυγαν τόσο άδικα φορώντας την Ερυθρόλευκη φανέλα.Η τραγωδία της Θύρας 7 πρέπει πάντα να μας θυμίζει ότι τα γήπεδα πρέπει να είναι ασφαλή για όλους, ώστε να μην βιώσουμε ξανά παρόμοιο εφιάλτη. Σηκώνουμε όσο ψηλότερα μπορούμε την σημαία του Θρύλου του παγκόσμιου αθλητισμού, για να τη βλέπουν να κυματίζει υπερήφανα οι 21 άγγελοι της όγδοης μέρας του Φλεβάρη».
Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, υπάρχει αφιέρωμα:
«Εκείνη η ημέρα… Εκείνος ο αγώνας. Η χαρά που μετατράπηκε σε θλίψη, απορία, απόγνωση… Εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν. Τι θα ακολουθούσε. Εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα, εκείνη την ποδοσφαιρική ημέρα, εκείνη την «ερυθρόλευκη» ημέρα… 8 Φεβρουαρίου 1981, 38 ολόκληρα χρόνια μετά…
», αναφέρεται στην εισαγωγή του χαρακτηριστικά.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ για την αποφράδα 8η Φεβρουαρίου 1981: «Ποτέ ξανά»

Με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρθηκε στη θλιβερή επέτειο της τραγωδίας της Θύρας 7, της πιο μαύρης ημέρας του ελληνικού αθλητισμού, όπως τη χαρακτήρισε:

«Η πιο μαύρη ημέρα του ελληνικού αθλητισμού, η τραγωδία της Θύρας 7 μετά τον αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. 21 ψυχές χάθηκαν άδικα μέσα στο γήπεδο παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα, δεν θα ξεχαστούν ποτέ και είναι χρέος όλων μας να προσπαθήσουμε ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο κακό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

sports.ert.gr.