Ν. Παππάς: Θεμελιακή μεταρρύθμιση η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή

0
Ν. Παππάς: Θεμελιακή μεταρρύθμιση η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή

Θεμελιακή μεταρρύθμιση, η οποία θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του Δημοσίου με τον πολίτη, χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και την ηλεκτρονική υπογραφή. Ο κ. Παππάς εισηγήθηκε τροπολογία, με την οποία δίνεται παράταση έξι μηνών, για τους οργανισμούς του Δημοσίου, της υποχρέωσης για την αποκλειστική ανταλλαγή εγγράφων με ψηφιακό τρόπο και την αποκλειστική υποχρέωση να εκδίδουν τις διοικητικές πράξεις τους, επίσης, με τρόπο ηλεκτρονικό.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο. «Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, που θα διασυνδέσει 21.000 φορείς του Δημοσίου και θα αποδώσει σε δημόσιους υπαλλήλους 150.000 ψηφιακές υπογραφές. Ήδη εδώ και έναν χρόνο στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το σύστημα εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία», τόνισε.

Παράλληλα, επικαλέστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ που δείχνει ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση 380 εκατ. ευρώ τον χρόνο από την καθολική εφαρμογή τής ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και της έκδοσης διοικητικών πράξεων εκ μέρους του Δημοσίου με τρόπο αποκλειστικά ηλεκτρονικό.

«Θεωρώ ότι αυτή η συγκεκριμένη μελέτη υποτιμά τα αποτελέσματα της καθολικής εφαρμογής αυτής της τεχνολογίας στο Δημόσιο», σημείωσε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στα αποτελέσματα που θα αποδώσει η μεταρρύθμιση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE