Μπακαρί Χέντερσον: Συνεχίζεται η δίκη για τον φόνο του Αμερικάνου στη Ζάκυνθο

0
μπακαρι-χεντερσον-φονοσ-δικη-

Δίκη για την ανθρωποκτονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον.

++
Συνεχίστηκε και σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, η δίκη για την ανθρωποκτονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον.

 

Μετά την χθεσινή προβολή των επτά βίντεο που ελήφθησαν από τις κάμερες ασφαλείας δύο καταστημάτων στον Λαγανά, (έξι από το κατάστημα «Barcode» όπου διασκέδαζε ο Αμερικανός με την παρέα του και ένα από κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του μπαρ «Lash»), το τοπίο παραμένει θολό  για τους ρόλους, αλλά και τις ευθύνες των κατηγορουμένων.+

diki-fonos-bakari-henderson-oktovrios-2018

Ωστόσο, από τα βίντεο που παρουσιάστηκαν λεπτό προς λεπτό, μόνο τα τέσσερα θεωρούνται αρκετά κατατοπιστικά και μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικές πληροφορίες στο δικαστήριο, «φωτίζοντας» αρκετές σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης.

Το πέμπτο βίντεο, δείχνει σκληρές εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό του Αμερικανού, έξω απο το μπάρ στην περιοχή του Λαγανά, στην Ζάκυνθο.

Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης, εστίασαν στο ότι από τα βίντεο δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιου είδους συνενόηση μεταξύ των κατηγορούμενων και ότι δεν υπήρξε κοινός δόλος, ούτε απόφαση να σκοτώσουν τον άτυχο Μπακαρί.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=9Z7qmhp865M[/embedyt]

Για αποκατάσταση της αλήθειας μέσα από τα βίντεο, έκαναν λόγο οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής. «Καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης και των δήθεν αυτόπτων μαρτύρων. Αποσαφηνίστηκε, ότι ο Μπακαρί είναι το πραγματικό θύμα, ότι δέχθηκε απρόκλητη επίθεση, αντέδρασε και δημιουργήθηκε ένα γενικευμένο επεισόδιο από Σέρβους ομοεθνείς, οι οποίοι αλληλοϋποστηρίχτηκαν και τον σκότωσαν».

μπακαρι-χεντερσον-φονοσ-δικη-

Σε συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας,  σήμερα κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας, ο πατέρας του μπάρμαν, που γεννήθηκε και έζησε στην Πάτρα, ενώ εξετάστηκαν πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι επεξεργασίας video. Απάντησαν σε ερωτήσεις των δικηγόρων και στάθηκαν ‘‘στα τεχνικά’’ σημεία που θεωρούν πιο σημαντικά.

Την ερχόμενη  Δευτέρα, αναμένεται να καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε διενεργήσει την νεκροψία και η δίκη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του 22χρονου Μπακάρι Χέντερσον έχουν αναχωρήσει για την Αμερική και θα επιστρέψουν στην Πάτρα για την ετυμηγορία του Δικαστηρίου.