Μικρής έκτασης επεισόδια στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο στην Αθήνα

0
Μικρής έκτασης επεισόδια στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η μαθητική και φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κατά την οποία οι αρχές προχώρησαν σε μία προσαγωγή μετά τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι αστυνομικοί απάντησαν σε βανδαλισμούς με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών. Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Συγκεντρώσεις και πορείες μαθητών και φοιτητών πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛ. ΒΛΑΧΟΣ

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο Πολυτεχνείο.

Ανοιχτοί είναι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Έχει προγραμματιστεί πορεία από τα Προπύλαια στις 18:00, ενώ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώνονται και στην Πάτρα, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα τη Μυτιλήνη κι άλλες πόλεις.

Σχετική είδησηΜήνυμα κατά της βίας από τη μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου – Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του (audio)

Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE