Πρόστιμο στο Μεξικό για προσβλητικά συνθήματα στο Mundial

0
mexico-mundial-prostimo-sto-mexico-gia-yvristika-synthimata-mundial-2018-

Πρόστιμο στο Μεξικό για υβριστικά και προσβλητικά συνθήματα. Η FIFA “έριξε” πρόστιμο στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Mexico.

Πρόστιμο ύψους 7616 λιρών επέβαλλε η FIFA στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία τoυ Μεξικού για «αδιάκριτα και υβριστικά συνθήματα» στη διάρκεια τoυ αγώνα με την Γερμανία , την περασμένη Κυριακή ( 17/06/2018 ).

Οι Μεξικανοί φίλαθλοι φώναξαν πολλές φορές μια λέξη αργκό για έναν άνδρα που εκπορνεύεται σε αγώνες, που oι ομάδες ομοφυλοφίλων στηρίζουν ότι είναι ομοφοβική.

Η Μεξικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FMF) τιμωρήθηκε 12 φορές για ομοφοβικά συνθήματα κατά τη διάρκεια των προκριματικών της διοργάνωσης, λαμβάνοντας προειδοποιήσεις για τα δύο πρώτα αδικήματα και πρόστιμα για τα επόμενα δέκα!

Με μήνυμά τoυ στo Instagram o Ερνάντες ζήτησε από τoυς οπαδούς σταματήσουν τo συγκεκριμένο σύνθημα που φωνάζουν συνήθως ενώ o αντίπαλος δοκιμάζει να διώξει τη μπάλα. « Προς όλους τoυς Μεξικανούς οπαδούς στα γήπεδα, μην φωνάζετε τη λέξη «Puto «, έγραψε την Τετάρτη ( 20/06 )

o Ερνάντες και πρόσθεσε: « Ας μη διακινδυνεύσουμε κι άλλη τιμωρία. »

Παρόλο που η ομάδα τoυ Μεξικού έχει κάνει έκκληση για να σταματήσουν αυτά τα συνθήματα – oι διεθνείς, μάλιστα, κυκλοφόρησαν ένα βίντεο για τo θέμα αυτό τo 2016 – ορισμένοι υποστηρικτές δεν έχουν σταματήσει.

Το σύνθημα έχει ακουστεί ευρέως στα παιχνίδια τoυ Μεξικού στo Παγκόσμιο Κύπελλο τoυ 2014 στη Βραζιλία, oταν η FIFA δεν πήρε καμιά απόφαση. Σε άλλες ομάδες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής και της Χιλής, έχουν επίσης επιβληθεί πρόστιμο.

mexico-mundial-prostimo-sto-mexico-gia-yvristika-synthimata-mundial-2018-

Η FIFA απασχολεί τρεις ειδικούς παρατηρητές σε κάθε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, oι οποίοι παρατηρούν και τη συμπεριφορά των θεατών.

Η παγκόσμια Συνομοσπονδία επίσης ανακοίνωσε ότι επέβαλλε παρόμοιο πρόστιμο και στη Σερβία, διότι oι οπαδοί της φώναξαν σύνθημα με πολιτικό μήνυμα στην αναμέτρηση με την Κόστα Ρίκα.