Μειώθηκε η ανομία στα πανεπιστήμια απαντά στη Βουλή ο πρωθυπουργός

0
Μειώθηκε η ανομία στα πανεπιστήμια απαντά στη Βουλή ο πρωθυπουργός
η ανομία στα πανεπιστήμια απ 2018
Μειώθηκε η ανομία στα πανεπιστήμια απαντά στη Βουλή ο πρωθυπουργός

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης  κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  ο πρωθυπουργός απαντώντας στην πρωτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση του για την ανομία στα πανεπιστήμια . Προσπάθεια που συνίσταται στη δημιουργία κλίματος φόβου  καθώς έρχονται θετικές εξελίξεις για την οικονομία και τη χώρα, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην έξοδο από το μνημόνιο και την συμφωνία του Eurogroup για τη μη περικοπή των συντάξεων  και στο γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά σε  νομοθετικές παρεμβάσεις υπέρ της πλειοψηφίας.

Σε ότι αφορά την ουσία της ερώτησης, ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για βαθύ μίσος για τη δημόσια Παιδεία, για αύξηση των κρουσμάτων βίας επί διακυβερνησης της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι  κάτω από τη φασαρία για το άσυλο γίνεται προσπάθεια  να θαφτεί η πραγματική εικόνα της κατάστασης που παρελήφθησαν τα Πανεπιστήμια  και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.

Τα στοιχεία είπε  ο πρωθυπουργός δείχνουν  πως την περίοδο της διακυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τα κρούσματα  ανομίας είναι μειωμένα και αποδεικνύεται ψευδές αυτό που  τόσα χρόνια υποστήριζε η ΝΔ , ότι για τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια ευθύνεται το άσυλο, και μαζί η υπόσχεσή σας ότι με την κατάργηση του θα καταργούνταν αυτομάτως και η παραβατικότητα.

Ο κ. Τσίπρας   ξεκαθάρισε  ότι ο  νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα. Αυτεπάγγελτα, είπε ο πρωθυπουργός, μπορεί να επέμβει η αστυνομία, αρκεί να κληθεί.

Κάθεστε στα βουλευτικά έδρανα, έχοντας δίπλα σας ανθρώπους που κρατούσαν τσεκούρια στα πανεπιστήμια, τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον Πρόεδρο της ΝΔ για μονομέρεια στην κρίση του. Είναι άδικο να μεταδίδεται για τη χώρα την εικόνα της παραβατικότητας και της ανομίας, πρόσθεσε.

Για να ψηφοθηρήσετε δημιουργείτε μια αρνητική εικόνα για τα πανεπιστήμια της χώρας μας. Η ατζέντα που έχετε επιλέξει να θέτετε κάθε τρεις και λίγο ερωτήσεις για την ανομία και την εγκληματικότητα θα ωφεληθούν πολιτικά αυτοί που ανέδειξαν αυτήν την ατζέντα. Το θέμα ανέδειξαν την περίοδο 2013 και 2014 οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Δεν μπορεί να δυσφημούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο επειδή μας συμφέρει πολιτικά και όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε όλες τις χώρες, συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Είναι μια ιδεολογική εμμονή για να αναδείξετε το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Έχετε όραση επιλεκτική, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, βλέπετε τα περιστατικά έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά για κάποιο λόγο η ματιά σας σταματάει στην είσοδο του κτιρίου.

http://bit.ly/2JXh8SE