Μαρτίνς: «Έχουμε προσωπικότητα και επαγγελματισμό»

0
2019 233
2019 233

Έναν απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώνεται έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στις καθιερωμένες δηλώσεις του στη NOVA αναφέρθηκε εκτενώς στην ομάδα του και τόνισε με έμφαση πως στόχος ενός τέτοιου συλλόγου δεν είναι η κατάρριψη των διάφορων ρεκόρ αλλά οι τίτλοι. Είπε ακόμη πως στόχος παραμένει το επιθετικό ποδόσφαιρο, πως στην αρχή υπήρχε ένα πρόβλημα αποτελεσματικότητας, ωστόσο στην διαδρομή οι παίκτες προσαρμόστηκαν και ξεπεράστηκε και στο τέλος μίλησε εγκωμιαστικά για τους παίκτες του και τον επαγγελματισμό τους.

Αρχικά είπε ο Πέδρο Μαρτίνς: «Χωρίς να θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού, άλλαξε ο τρόπος που μας αντιμετώπιζαν στην έδρα μας. Είναι μεγάλες οι διαφορές από πέρυσι, καθώς οι αντίπαλοί μας έρχονται να μας αντιμετωπίσουν με διαφορετικό σκεπτικό. Όλες οι ομάδες ξέρουν πως θα περάσουν δύσκολα εδώ, λόγω και του κόσμου μας, που είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς».

Και για τη φετινή παρουσία της ομάδας, πρόσθεσε: «Με τον ίδιο επιθετικό τρόπο πρέπει να παρουσιαζόμαστε συνέχεια και στόχος μας είναι, όχι να σπάμε τα ρεκόρ, αλλά να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε πρόβλημα στην αρχή με την αποτελεσματικότητά μας. Ξέραμε πως ήμασταν μια καινούργια ομάδα και πως θα θέλαμε χρόνο να βελτιωθούμε και να πάμε καλύτερα, κάτι που συνέβη. Αυτός ήταν ο στόχος μας, να είμαστε επιθετικοί και δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο, απλά γνωριστήκαμε καλύτερα και βελτιωθήκαμε. Θεωρώ πως προσαρμοστήκαμε καλύτερα σε βάθος χρόνου. Είναι εύκολο σε μία ομάδα όταν υπάρχουν έμπειροι παίκτες να βοηθήσουν τους νέους. Αυτό δεν συνέβη σε εμάς, γιατί είχαμε πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές, που έπρεπε να προσαρμοστούν. Θα ήταν πιο εύκολο να πάει κάποιος σε μια δεμένη ομάδα και να μπουν άμεσα σε αυτήν. Είμαι υπερήφανος για τον επαγγελματισμό των παικτών μου. Ποτέ δεν παραπονέθηκε κανείς. Άπαντες ήταν συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είχαμε προσωπικότητα και επαγγελματισμό. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως έχουμε σπουδαίους χαρακτήρες στην ομάδας. Είχαμε τα προβλήματα μας φέτος και τις δυσκολίες μας, αλλά δείξαμε ότι είμαστε οικογένεια».

Αναφερόμενος στην δική του δουλειά, τόνισε: «Δεν σταματάει ποτέ η δουλειά του προπονητή. Δεν απολαμβάνει ούτε τη νίκη, ούτε την ήττα. Πάντα τρέχει και σκέφτεται τα επόμενα παιχνίδια. Δεν σταματάει ποτέ να ψάχνει τρόπους βελτίωσης και να κάνει πράγματα όσον αφορά την ομάδα».

Και για την πρωτιά στα εισιτήρια: «Πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό. Ήταν στόχος μας να φέρουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο. Το πετύχαμε λόγω δουλειάς και αφοσίωσης, με σεβασμό προς τον κόσμο μας, που θέλει να βλέπει θεαματικό ποδόσφαιρο και να περνάει καλά όταν έρχεται να μας δει».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε ακόμη για τις διαφορές στην ποδοσφαιρική κουλτούρα των Ελλήνων φιλάθλων με τους Πορτογάλους: «Δεν είναι πολύ διαφορετική η κουλτούρα. Μετά το EURO 2004 και την κατάκτησή του από την Ελλάδα, έχει αναβαθμιστεί στις υποδομές του. Όσων αφορά τους φιλάθλους, το μόνο που μετράει όπως κι εδώ είναι η νίκη. Οι μεγάλες ομάδες έχουν κάνει βήματα μπροστά, με διαφορά όμως από τις μικρομεσαίες, οι οποίες δεν έχουν τόσο κόσμο στο γήπεδο».

Τέλος, για τις δύο αγωνιστικές που απομένουν, δήλωσε: «Σοβαρότητα, συγκέντρωση και πολλή δουλειά. Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή η φανέλα ορίζει δέσμευση και πρέπει κάθε στιγμή να ανταποκρινόμαστε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.