Μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση στον Δημόσιο τομέα

0
Μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση στον Δημόσιο τομέα

Στο τέλος του έτους αναμένεται να προχωρήσουν οι νέες προσλήψεις στον Δημόσιο τομέα.

Το νέο πλαίσιο αποτελεί νόμο του κράτους και προβλέπει τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους τομείς της παιδείας, της υγείας και τη στήριξη υπηρεσιών με τις οποίες συναλλάσσεται καθημερινά ο πολίτης, όπως είναι τα ΚΕΠ:

Οι 9.040 προσλήψεις στο Δημόσιο θα γίνουν με βάση τον κανόνα μία (01) αποχώρηση μία (01) πρόσληψη. Επιπλέον: 4.500 θα προσληφθούν στα σχολεία «ειδικής αγωγής», ενώ 3.257 θέσεις θα δημιουργηθούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που αφορά την στήριξη κυρίως ηλικιωμένων.

Επίορκοι στο Δημόσιο

240 δημόσιοι υπάλληλοι παύθηκαν οριστικά από τα καθήκοντά τους μέσα στο 2018, μετά από σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με την υπουργό, θα καλυφθούν με τις προκηρύξεις που θα τρέξουν μέσα στους επόμενους μήνες και περιλαμβάνονται στις εννέα χιλιάδες προσλήψεις.

 Εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι

Το 2009 οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας ήταν 692.907, το 2014 μειώθηκαν 576.856, ενώ τον Αύγουστο του 2018 ανέρχονταν σε 566.511.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ιδεοληπτική στάση αναφορικά με τη θέση της για περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.
Οι νέες αλλαγές στο Δημόσιο περιλαμβάνουν την σύσταση παρατηρητηρίου δημόσιας διοίκησης και την αναβάθμιση του Α.Σ.Ε.Π.

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ1

http://bit.ly/2JXh8SE