Λυσάνδρου: «Αρχίζει μία νέα εποχή στο πρωτάθλημα»

0
2019 212
2019 212

Ο Μηνάς Λυσάνδρου εξελέγη νέος πρόεδρος της Super League, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ αναδείχθηκε νικητής στην ψηφοφορία που έγινε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωτριας αρχής, επικρατώντας του ανθυποψηφίου Μάκη Γκαγκάτση, αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κ.Λυσάνδρου συγκέντρωσε οκτώ ψήφους (μεταξύ των οποίων από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) έναντι έξι του κ.Γκαγκάτση, ενώ υπήρξαν επίσης δύο λευκά και μία αποχή.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Super League εμφανίστηκε ενωτικός, ενώ χαρακτήρισε φίλο του και ικανό στέλεχος τον Μάκη Γκαγκάτση. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο κύριο Μπαταγιάννη. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του συνεταιρισμού που με ψήφισαν, αλλά και εκείνους που δεν με ψήφισαν. Θα είμαστε συσπειρωμένοι. Δεν θέλω να πω τίποτα, υπάρχει ένα καλό κλίμα, συσπείρωσης και συντονισμού στο πρωτάθλημα, αρχίζει μια νέα εποχή. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να κοιτάξουμε προς τον ίδιο στόχο, πρέπει κι εσείς να προσπαθήσετε να υπηρετήσετε τη νέα μορφή της λίγκας. Θέλουμε να τελειώσουν όλα ομαλά και να οργανώσουμε ένα νέο και καλύτερο πρωτάθλημα, γιατί μπροούμε», τόνισε ο Μηνάς Λυσάνδρου και συμπλήρωσε:

«Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο ήθελα να αναφερθώ, στον Μάκη Γκαγκάτση, που είναι καλός φίλος μου και ικανότατο στέλεχος. Είμαι βέβαιος ότι θα λέγαμε τα ίδια πράγματα ακόμη και αν έβγαινε αυτός, είμαι βέβαιος πως θα με στηρίξει και θα έκανε και θα έλεγε τα ίδια πράγματα στη θέση μου. Αυτό δείχνει το στίγμα της επόμενης ημέρας».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέφρασε μεν τη στήριξή του στον νέο πρόεδρο, μίλησε όμως για «σύμπραξη του ΠΟΚ εναντίον του ΠΑΟΚ». Αναλυτικά, ο Μάκης Γκαγκάτσης δήλωσε: «Για τον Λυσάνδρου έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Είναι από τους ανθρώπους που σπανίζουν και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να λύσουμε και είμαστε όλοι δίπλα του. Πάνω απ΄όλα είναι φίλος, του εύχομαι καλή δύναμη και θα είμαι δίπλα του ό,τι κι αν χρειαστεί. Υπήρξε επιθυμία να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής, αλλά δεν κατέστη δυνατό κι έτσι φτάσαμε στις υποψηφιότητες του Λυσάνδρου και τη δική μου. Ως ΠΑΟΚ καταθέσαμε πρώτη φορά υποψηφιότητα για την Λίγκα. Όπως γνωρίζετε, υπήρξε ιστορική σύμπραξη ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ουσιαστικά ήταν εναντίον της υποψηφιότητας του ΠΑΟΚ. Για να χάσουμε αυτές τις εκλογές έπρεπε να γίνει η σύμπραξη του πάλαι ποτέ ΠΟΚ. Όπως κι αν έχει είμαστε ενωμένοι. Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει ο Μηνάς Λυσάνδρου. Είμαστε συσπειρωμένοι και θα είμαι δίπλα στον κύριο Λυσάνδρου, που όπως σας είπα τον θεωρώ πολύ ικανό. Πιστεύω ότι αρχίζει μια νέα εποχή για τη Λίγκα και επαναλαμβάνω ότι θα είμαι δίπλα του ό,τι κι αν χρειαστεί».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.