Κοζάνη: Στη Σιάτιστα ο Κ. Μητσοτάκης

0
Κοζάνη: Στη Σιάτιστα ο Κ. Μητσοτάκης

Μήνυμα ενότητας, αλλά και μνήμης στους αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, έστειλε σήμερα (10/2/2019) από τη Σιάτιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας, στις 4 Νοεμβρίου 1912.

«Η Σιάτιστα είναι ένας τόπος με πολύ δυνατές αναφορές για μένα, και ειδικά αυτή την περίοδο της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποιοι Έλληνες αγωνίστηκαν για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, καθώς στη μάχη εκείνη και στο τμήμα εθελοντών της Κρήτης πολέμησε και ο παππούς του Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα ο λαογράφος και ιστορικός, Αναστάσιος Δάρδας, του χάρισε το βιβλίο με το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης και τη συμβολή του εκστρατευτικού σώματος των Κρητών, αφιερώνοντας του και μια μαντινάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με τον δήμαρχο Βοΐου, Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επανέλαβε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, επισημαίνοντας ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στις ετικέτες και στις γεωγραφικές ενδείξεις των επώνυμων προϊόντων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».
Αυτή την ώρα (13:15)ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην πόλη της Κοζάνης, στην κοινή εκδήλωση των ΝΟΔΕ ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα μιλήσει και θα παρουσιάσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη και βουλευτή Κοζάνης του κόμματος, Γιώργο Κασαπίδη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

http://bit.ly/2JXh8SE