Θετικά υποδέχτηκαν οι αγορές τη συμφωνία Κομισιόν-Ρώμης για τον ιταλικό προϋπολογισμό

0
Θετικά υποδέχτηκαν οι αγορές τη συμφωνία Κομισιόν-Ρώμης για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Θετική ήταν η υποδοχή των αγορών στην είδηση για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Κομισιόν-Ρώμης. Η Ιταλία διασφαλίζει κεφάλαια 4-5 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να διατεθούν το 2019 για κοινωνική πολιτική, ενώ θεαματική ήταν αποκλιμάκωση στην απόδοση των ιταλικών ομολόγων.

Ενδεικτικά το δεκαετές ομόλογο υποχώρησε χαμηλότερα και από το 2,8% παρασύροντας και το πορτογαλικό και το ισπανικό και σε μικρότερο βαθμό το ελληνικό το οποίο διαμορφώθηκε πριν από λίγη ώρα στο 4,3%.

Η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στο 0,395%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου, ενώ η απόδοση των πενταετών ομολόγων υποχώρησε στο 1,804%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ιταλικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε γύρω στις 252 μονάδες βάσης, η μικρότερη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αργά χθες το spread είχε διαμορφωθεί γύρω στις 268 μονάδες βάσης.

Γενικότερα υπήρξε ανακούφιση σε μια Ευρώπη που το τελευταίο διάστημα έχει να διαχειριστεί ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα από το ιταλικό, το γαλλικό. Για το λόγο αυτό, Βάλντις Ντομπρόφσκις και Πιέρ Μοσκοβισί θα έχουν συναντήσεις το απόγευμα της Τετάρτης με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, καθώς αυτήν την περίοδο αυτό που προέχει για τις Βρυξέλλες είναι το Παρίσι και όχι η Ρώμη.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Γελαντάλις

http://bit.ly/2JXh8SE