Η ΝΔ για το δημοσίευμα της συνάντησης Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου (video)

0
Η ΝΔ για το δημοσίευμα της συνάντησης Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές  στην Αρχιεπισκοπή δεν επιβεβαιώνουν  το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε  συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο , πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας κυβέρνησης εκκλησίας από  τον πρωθυπουργό με τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας στο  Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή από το στενό περιβάλλον του κυρίου Μητσοτάκη έλεγε στην ΕΡΤ  πως ο πρόεδρος του κόμματος συνομιλεί και συναντάται τακτικά με τον αρχιεπίσκοπο και ουδέποτε το έκρυψε. Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ίδια πηγή, η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να προβεί σε δήθεν αποκαλύψεις γι΄αυτές τις επαφές απλά επιβεβαιώνει την αγωνία του κ.Τσίπρα για την καταστροφή που έφερε άλλη μία διαπραγμάτευση που θέλησε να κάνει.

Ως προς την ουσία τώρα του θέματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή,  η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία κυβέρνησης Εκκλησίας, πριν αυτή ανακοινωθεί ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης είτε από αυτή της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πειραιώς, ο πρωθυπουργός δημιούργησε  όλη αυτή την ιστορία της συμφωνίας αφενός για να ισχυριστεί ότι προχωρά στον δήθεν, όπως λένε, διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και αφετέρου  για να εξαπατήσει τους πολίτες ότι βρήκε τάχα τον δημοσιονομικό χώρο για επιπλέον 10 χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο.

Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση της Ιεραρχίας, η οποία αφήνει στον αέρα τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, κύκλοι της Πειραιώς αναφέρουν πως επιβεβαιώθηκε άλλη μια ατυχέστατη επιλογή του κ. Τσίπρα και αποδείχθηκε ότι οι κληρικοί δεν επιθυμούν να αλλάξει το καθεστώς της μισθοδοσίας τους.

 

Ρεπορτάζ Γιάννης  Τρουπής

Σχετική είδηση:Τυχοδιωκτική η στάση Μητσοτάκη στη συμφωνία Εκκλησίας–Πολιτείας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ  

http://bit.ly/2JXh8SE