Η αύξηση του κατώτατου μισθού στη συνεδρίαση στις 15:00 του υπουργικού συμβουλίου

0
Η αύξηση του κατώτατου μισθού στη συνεδρίαση στις 15:00 του υπουργικού συμβουλίου

Συνεδριάζει στις 15:00 το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την απόφαση της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει ποιος θα είναι ο νέος μισθός που θα λάμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Αυτός θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Το στίγμα έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση του Economist, στο οποίο εκτίμησε ότι το 2019 «θα είναι μια ιστορική χρονιά, όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών».

Από παρίας της διεθνούς σκηνής και μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, η χώρα μας έγινε πρωταγωνίστρια θετικών εξελίξεων στα Βαλκάνια, σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Σε άρθρο του, που επίσης, δημοσιεύεται στην ελληνική έκδοση του Economist, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης,  υποστηρίζει την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής για μία καλύτερη ζωή».
Σημειώνει δε, ότι «η Ελλάδα παρά την ολοκλήρωση της τρίτης δανειακής σύμβασης δεν έχει γυρίσει σελίδα».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετικές ειδήσεις: 

http://bit.ly/2JXh8SE