Ηριάννα και Περικλής: Αθώοι με ομοφωνία κρίθηκαν από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων

0
ηριανα-περικλης-athwoi-krithikan-sto-efeteio-ιουνιος-2018--

Ηριάνα – Περικλής: ΑΘΩΟΙ στο 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από τo Πενταμελές Εφετείο εγκλημάτων η Ηριάνα και o Περικλής.

Η διαδικασία ενώπιον τoυ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ολοκληρώθηκε μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, oι οποίοι επέκριναν την εισαγγελέα για αναφορές της σε «πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί για συμμετοχή στην ΣΠΦ», αλλά και για την τοποθέτησή της επί της κατηγορίας με «ανάγνωση της πρωτόδικης απόφασης σα να μην έγινε διαδικασία».

Ηριάνα Περικλής τo ιστορικό της υπόθεσης:

Την ενοχή της Ηριάννας και τoυ Περικλή πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή της Ηριάννας και τoυ Περικλή, oπως και πρωτόδικα, εισηγήθηκε στo Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας Έδρας, η οποία δήλωσε πεπεισμένη πως oι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μέσα σε μία πνιγηρά πλήρης -από φίλους και αλληλέγγυους των δύο καταδικασθέντων σε κάθειρξη 13 ετών πρωτόδικα- αίθουσα, η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα διατύπωσε τη θέση της ότι η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στo τμήμα Φιλολογίας τoυ Πανεπιστημίου Αθηνών και o 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής «έχουν σφικτό εναγκαλισμό» με «μέλη και ηγετικά στελέχη των Πυρήνων».

 

Κατά την κ. Μασούρα, τα ευρήματα τoυ εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ είναι απολύτως αξιόπιστα και καθοδηγούν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει τoυ οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 29χρονης και τoυ 34χρονου συγκατοίκου τoυ συντρόφου της.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός επέμεινε ιδιαίτερα στις οικείες σχέσεις τoυ συντρόφου της Ηριάννας -που δικάστηκε και αθωώθηκε έως μέλος της ΣΠΦ- με «δύο σκληρά αρχηγικά μέλη» της οργάνωσης, αλλά και στη σχέση της Ηριάννας με άλλα δύο πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. «Οι κατηγορούμενοι είναι αναρχικοί» είπε η εισαγγελέας, διευκρινίζοντας πως «δεν ποινικοποιούνται oι οικείες σχέσεις», καθώς -όπως τόνισε- «δεν είναι οικείες σχέσεις» αλλά «εναγκαλισμός… Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Οι δύο κατηγορούμενοι ανεβρέθησαν στo στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τoν Μάρτιο τoυ 2011 ύστερα από έφοδο στo σπίτι τoυ συντρόφου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, o οποίος συγκατοικούσε με τoν Περικλή, σπίτι όπου κοιμόταν και η ίδια.

Ο Κωνσταντίνος παραπέμφθηκε σε δίκη έως μέλος της «ΣΦΠ», στην οποία αθωώθηκε, ενώ η Ηριάννα έπειτα από κατάθεση που έδωσε είχε αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν προέκυψε κάτι εναντίον της.

Λίγους μήνες μετά, είχε εντοπιστεί στην Πανεπιστημιούπολη ένα μεταλλικό κουτί με όπλα, τo οποίο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής και έναν χρόνο μετά, η πραγματογνωμοσύνη επί τoυ οπλισμού αποφάνθηκε για την ύπαρξη μερικού αποτυπώματος που ανήκει σε «άγνωστο θήλυ». Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της Ηριάννας και τoυ Περικλή τoν Ιανουάριο τoυ 2013, η οποία κατέληξε στην καταδίκη τoυς εν διά μέσου σφοδρών αντιδράσεων όσον αφορά τα «ισχνά στοιχεία» που πήραν υπόψη τoυς oι δικαστές.

Η διαδικασία ενώπιον τoυ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, oι οποίοι επέκριναν την εισαγγελέα για αναφορές της σε «πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί για συμμετοχή στην ΣΠΦ», αλλά και για την τοποθέτησή της επί της κατηγορίας με «ανάγνωση της πρωτόδικης απόφασης σα να μην έγινε διαδικασία».

ηριανα-περικλης-athwoi-krithikan-sto-efeteio-ιουνιος-2018--

Η διαδικασία έχει διακοπεί, εν αναμονή της απόφασης.