Εύκολα ο Tanak στη Σουηδία

0
2019 447
2019 447

Ο Ott Tanak πανηγύρισε τη νίκη στο 2ο αγώνα της χρονιάς, στο Ράλλυ Σουηδίας. Στις χιονισμένες και παγωμένες ειδικές του αγώνα, ο Tanak δεν είχε ουσιαστικά αντίπαλο μετά τα λάθη και την εγκατάλειψη του Suninen. Κερδίζοντας 6 από τις 19 ειδικές του αγώνα, προηγήθηκε νωρίς, έχασε την πρωτοπορία την Παρασκευή το απόγευμα αλλά την ανέκτησε το Σάββατο το πρωί και μάλιστα με σημαντική διαφορά. Δεν έκανε λάθη και κερδίζοντας και την power stage πήρε το μέγιστο των βαθμών κατακτώντας τον 7ο αγώνα της καριέρας του στο WRC. Η τελική του διαφορά ήταν 53,7 δευτερόλεπτα από τον 2ο.

Ο Esapekka Lappi είχε μια πολύ δύσκολη στιγμή την Παρασκευή όταν με 5η σχέση στο κιβώτιο παραλίγο να τουμπάρει αλλά τελικά «το έσωσε» και συνέχισε χάνοντας μόνο κάποια δέκατα. Στη συνέχεια άντεξε την πίεση, αρχικά του Mikkelsen και στη συνέχεια του Neuville και τερμάτισε 2ος. Ήταν ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα μετά την εγκατάλειψη στο Monte Carlo για τον οδηγό της Citroen. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Thierry Neuville που χάνοντας και αυτός σε διάφορες ειδικές, κατάφερε τελικά να ανέβει στο βάθρο ενώ ήταν 3ος και στην power stage. Ο Mikkelsen τον ακολούθησε στην 4η θέση. Ο Evans που κέρδισε τη 1 από τις 3 ειδικές της τελευταίας μέρας, τερμάτισε στην 5η θέση εμπρός από τον Meeke.

Ο Meeke όμως τίμησε με ιδανικό τρόπο τον μέντορα του WRC, τον Colin McRae κάνοντας το μεγαλύτερο άλμα, στο σημείο που φέρει το όνομα του, στο Colin McRae crest. Ο Meeke κέρδισε τη μάχη για την 6η θέση από τον Sebastian Loeb που περιορίστηκε στην 7η.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Tanak με 47 βαθμούς, τον ακολουθεί ο Neuville με 40 βαθμούς και στην 3η θέση βρίσκεται ο Ogier με 31 βαθμούς. Επόμενος αγώνας, το χωμάτινο Ράλλυ Μεξικού από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

sports.ert.gr.