«Εφικτή» η συμφωνία για το Brexit – Συνεχίζονται οι διεργασίες

0
«Εφικτή» η συμφωνία για το Brexit – Συνεχίζονται οι διεργασίες

Για «σημαντική πρόοδο» από τη Σύνοδο Κορυφής του Σάλτζμπουργκ τον περασμένο μήνα έκανε λόγο η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Τερέζα Μέι προσερχόμενη στη συνεδρίαση των αρχηγών των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ για το Brexit.

«Θα μιλήσω στους ηγέτες για την πολύ σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε από τη Σύνοδο του Σάλτζμπουργκ σε ό,τι αφορά τόσο τη συμφωνία αποχώρησης όσο και τη μέλλουσα συνεργασίας» δήλωσε η Τ. Μέι, προσθέτοντας ότι μια συμφωνία είναι «εφικτή» και «τώρα είναι η ώρα να την κάνουμε πραγματικότητα».

Η Βρετανή πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα «περισσότερα» από τα ζητήματα έχουν επιλυθεί, με εξαίρεση το θέμα της αποφυγής των σκληρών συνόρων μεταξύ Ιρλανδίας και Β. Ιρλανδίας. «Πιστεύω πως όλες οι πλευρές θέλουν μια συμφωνία και εάν εργαστούμε ενταντικά μπορούμε να την πετύχουμε», υπογράμμισε η ίδια, συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι προς το συμφέρον όχι μόνο του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και της ΕΕ.

Δεν είμαστε τόσο μακριά από μια διαπραγμάτευση, δήλωσε προσερχόμενος ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν, ενώ ο ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, δήλωσε ότι χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο χρόνο, θα συνεχίσουμε τις εργασίες, ήσυχα και υπομονετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

 

 

http://bit.ly/2JXh8SE