Ευ. Τσακαλώτος: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της 4ετίας

0
Ευ. Τσακαλώτος: Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της 4ετίας

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,για να συμμετάσχει αύριο στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο «Invest in Greece», ενώ έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Την ίδια ώρα, την πεποίθηση ότι «οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας, προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε το 2015″, εκφράζει ο κ.Τσακαλώτος με συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Ο υπουργός Οικονομικών θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη θωράκιση της ανάπτυξης.

«Για την μείωση του αφορολογήτου το 2020 συνιστώ υπομονή,όπως συνιστούσα και σε όσους και όσες προκαταλαμβάνουν τη μείωση των συντάξεων».

Σε ερώτηση για το εάν η σκανδαλολογία βοηθάει την οικονομία ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι ούτε η σκανδαλολογία ούτε τα σκάνδαλα βοηθούν την οικονομία και επισημαίνει ότι «δεν έχουν παταχθεί ακόμη πλήρως οι ολιγάρχες, δεν έχουν όμως και την ευχέρεια για «δουλειές» που είχαν με το παλιό δικομματικό σύστημα».

Μιλώντας για τον χρόνο εξόδου στις αγορές δηλώνει ότι «ο λόγος που έχουμε χτίσει το «μαξιλάρι» είναι για να μπορούμε να επιλέξουμε τη χρονική στιγμή της εξόδου και να μπορούμε να ξεπεράσουμε τη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές» και προσθέτει «ακριβώς επειδή επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ο ΟΔΔΗΧ μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το 2019 και ένα πλαίσιο προγραμματισμού για το πόσες φορές και σε τι χρονικό ορίζοντα θα βγούμε στις αγορές».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE