Ευσήμων συνέχεια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τον Μ. Σεντένο

0
Ευσήμων συνέχεια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από τον Μ. Σεντένο

Πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εκφράζονται  κατά καιρούς για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Σειρά αυτή τη φορά είχε, από τις Βρυξέλλες,  ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που τόνισε και την υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων.

«Η Ελλάδα δεν πέρασε εύκολες μέρες και οι Έλληνες πολίτες ακόμη λιγότερο, γιατί η χώρα χρειάστηκε να διανύσει μια μεγάλη πορεία μεταρρυθμίσεων» είπε ο Μ. Σεντένο  και υπενθύμισε ότι φέτος τον Αύγουστο η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής.

Σήμερα, είπε, η κατάσταση είναι πολύ πιο θετική, η ανάπτυξη έχει επιστρέψει οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% έχει υπερκεραστεί. Τον περασμένο Ιούνιο, είπε, το Eurogroup πήρε απόφαση για όλα τα στοιχεία που σφράγισαν την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Σε αυτά περιλαμβανόταν η τελευταία δόση των δανείων προς την Ελλάδα που δημιουργούσε ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα για τη χώρα, καλύπτοντας τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τους επόμενους 22 μήνες, καθώς και μέτρα για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Μ. Σεντένο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παραμείνει σε αυτή τη θετική πορεία, εφαρμόζοντας αναπτυξιακές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε, ότι η πρόοδος της χώρας  θα αξιολογηθεί από τη διαδικασία «ενισχυμένης εποπτείας» και το Eurogroup περιμένει αύριο τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης της Επιτροπής, σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική Είδηση : Αύριο στη Βουλή ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός

http://bit.ly/2JXh8SE