Δυσαρέσκεια για Ερνέστο Βαλβέρδε

0
Δυσαρέσκεια για Ερνέστο Βαλβέρδε

O ηχηρός αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από την Λίβερπουλ, δεν άργησε να δημιουργήσει… σύννεφα αμφισβήτησης πάνω από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος, πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, παρόλο που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο νταμπλ στην πρώτη του σεζόν, κέρδισε εύκολα πρόσφατα τον τίτλο στη La Liga και βρίσκεται στον τελικό Κυπέλλου (25/5 με Βαλένθια), έχει αγωνιστεί πολύ για να κερδίσει την αγάπη των φίλων της ισπανικής ομάδας.

Αυτό, κυρίως, εξαιτίας του περυσινού αποκλεισμού από την Ρόμα, αλλά και επειδή πολλοί φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα, πιστεύουν ότι δεν συμμορφώνεται με το παιχνίδι κατοχής το οποίο βρίσκεται μέσα στο «DNA» του συλλόγου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η AS.

O Βαλβέρδε, στα μάτια πολλών, απομακρύνθηκε από τις υψηλές αρχές της ομάδας, παρουσιάζοντας μια καλά οργανωμένη, άψογη ομάδα, αρκετά ικανή, αλλά εξ ολοκλήρου στηριζόμενη σε έναν άνθρωπο, τον Λιονέλ Μέσι, για να επιτεθεί.
Οι ισχυρισμοί ότι είναι ένας επιφυλακτικός και συντηρητικός προπονητής και ως εκ τούτου ακατάλληλος για την Μπαρτσελόνα, επιστρέφουν μετά τη νέα κατάρρευση στο Anfield, όπου η ομάδα του δεν κατάφερε να σκοράρει εκτός έδρας στο Champions League για πέμπτη φορά στις δύο σεζόν του.
Κυρίως οι Ισπανοί, κατηγορούν τον Βαλβέρδε, πως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην εξέλιξη του αγώνα, ούτε στο ημίχρονο. «Αντί να χρησιμοποιήσει αυτά τα 15 λεπτά για να αναδιοργανώσει την ομάδα του και να την επαναπροσδιορίσει, ο Βαλβέρδε είδε τους παίκτες του να κάνουν μια άσχημη αρχή στο δεύτερο ημίχρονο, δεχόμενοι δύο γκολ σε 10 λεπτά», σημείωσε η AS.

«Το συμβούλιο θα πρέπει να συζητήσει και να σκεφθεί για το τι συνέβη εδώ», ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.
Προβληματισμός, που ίσως έχει άσχημες συνέπειες για τον Βαλβέρδε, εκτός, όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, εάν αποφασίσει εκείνος να φύγει πριν τον… πιέσουν. Και όλα αυτά ενώ τον Φεβρουάριο, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους Καταλανούς έως το 2020, με προοπτική ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο.
Έτσι κι αλλιώς στο ποδόσφαιρο, είναι γνωστό ότι τα… φαντάσματα που αποχωρούν με τις επιτυχίες, επιστρέφουν σχεδόν πάντα με τις ήττες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.