Δράσεις φορέων για να γίνει «πράσινος» ο «Κόκκινος Μύλος» στην Πάτρα

0
2018 78
2018 78

Με στόχο αντί για άτυπος σκουπιδότοπος να αξιοποιηθεί σαν χώρος πρασίνου και αναψυχής, ο «Κόκκινος Μύλος» – περιοχή της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε  ευρεία σύσκεψη φορέων, που συγκάλεσε η Δημοτική Κοινότητα Παραλίας.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας, Παναγιώτης Ζωγράφος, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες για το πρόβλημα που προέκυψε με την Κτηματική Υπηρεσία και το τελευταίο έγγραφο που απέστειλε στον Δήμο Πατρέων, με το οποίο τον κατηγορεί για παράνομη καταπάτηση και παράνομες εργασίες (διάστρωση χώματος, ποτιστική εγκατάσταση, φωτιστικά κ.λπ.), επειδή ο Δήμος δημιούργησε ένα χώρο πρασίνου για όλους, σε μια έκταση που ήταν σκουπιδότοπος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην παρέμβασή του, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, αφού η κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και οι υπηρεσίες του, μας στέλνουν στα Δικαστήρια, επειδή ως Δημοτική Αρχή θέλουμε αυτούς τους χώρους να τους ευχαριστιέται ο λαός της πόλης μας».

«Εμείς θέλουμε» –τόνισε ο Δήμαρχος- «τις εκτάσεις αυτές κοινόχρηστες, να τις απολαμβάνει ο λαός αδάπανα. Το ίδιο κάναμε στο Νότιο Πάρκο και σήμερα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ανήκει στο λαό του. Το ίδιο επιβάλλεται να γίνει στον Κόκκινο Μύλο, και ήδη ξεκίνησε, μαζί με το γήπεδο μπάσκετ. Ο διαμορφωμένος πλέον χώρος του Κόκκινου Μύλου, ανήκει στο λαό της περιοχής, τον χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες».

http://bit.ly/2JXh8SE