Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις 120 δόσεις

0
2019 79
2019 79

Στον απόηχο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού και τη κυβέρνησης συνεδριάζουν από τις 11 το πρωί οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές με αντικείμενο το νομοσχέδιο των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών για τις 120 δόσεις.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, μίλησε για θετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης τονίζοντας ότι η ΝΔ εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης μίλησε για πολιτικό πανικό Τσίπρα, λίγο πριν τις εκλογές καταθέτοντας παράλληλα την τροπολογία σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

Από την πλευρά της ΔΗΣΥ ο Γιάννης Κουτσούκος μίλησε για ψευδεπίγραφες ρυθμίσεις της κυβέρνησης την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι υπερχρεωμένοι λόγω της φορολογικής αφαίμαξης σημειώνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος έχει περισσότερους φίλους με κότερα.

«Όλοι είστε πάνω στο ίδιο κότερο με καπετάνιο το κεφάλαιο» δήλωσε ο εισηγητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης, ο οποίος διευκρίνισε, ότι το ΚΚΕ ψηφίζει παρών στο νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο επίσης, για ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση με τα μέτρα που προωθεί.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη από το ΠΟΤΑΜΙ δήλωσε θα υπερψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο παρά τις ενστάσεις που έχει.

Να σημειωθεί ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν επειδή η συζήτηση του νομοσχεδίου γίνεται με τη διαδικασία του επείγοντος.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Ανδρέας Μαραθιάς

http://bit.ly/2JXh8SE