Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και την κατάργηση του υποκατώτατου.
Η κυβέρνηση φέρνει την αύξηση του κατώτατου μισθού για να ξεφύγει από τις συνέπειες της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε κατώτατο μισθό 751 ευρώ και μετά από διετή καθυστέρηση και επώδυνα μέτρα, εξαγγέλλει μισθό 650 ευρώ. Αύξηση που θα χαθεί από την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψήφισε», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.
«Η κυβέρνηση, που συμπλήρωσε 4 χρόνια θητείας αυτές τις ημέρες, διατυμπάνιζε ότι ο πρώτος νόμος της θα ήταν η επαναφορά στα 751 ευρώ. Αφού για 4 χρόνια διατήρησε τους άθλιους μισθούς και τον υποκατώτατο, έρχεται με τη σημερινή της απόφαση να μονιμοποιήσει το αντεργατικό πλαίσιο και την ενεργοποίηση της άθλιας διάταξης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται με απόφαση του υπ. Εργασίας, απαγορεύοντας έτσι τη συλλογική διαπραγμάτευση των εργαζομένων για το ύψος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ο νόμος αυτός λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια, ως επιταχυντής της μείωσης του μέσου μισθού και συνεχίζει», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.
«Ο κ. Τσίπρας ακολούθησε επί 4 χρόνια πιστά την πολιτική λιτότητας, μείωσης μισθών και συντάξεων και έρχεται τώρα και υπόσχεται φανφάρες και αυξήσεις κατώτατων ορίων, νομίζοντας ότι ο κόσμος θα τον πιστέψει και θα τον ψηφίσει», υποστηρίζει η Ένωση Κεντρώων.
«O κ. Τσίπρας στρώνει τον προεκλογικό του δρόμο με τα γνωστά παλιά υλικά. Υποσχέσεις, παροχές, προσλήψεις. Δημιουργία εντυπώσεων, καταστροφή θέσεων εργασίας. Σήμερα, ανακοίνωσε μονομερώς την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ. Δέσμιος των ιδεοληψιών του, αδυνατεί να κατανοήσει ότι η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων ανταμείβει την ανάπτυξη της οικονομίας», αναφέρει το Ποτάμι.
Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://bit.ly/2JXh8SE