Χιμένεθ: «Δουλέψαμε πολύ στην αυτοεκτίμηση των παικτών»

0
2019 93
2019 93

Στον ψυχολογικό τομέα δουλεύει εντατικά ο Μανόλο Χιμένεθ μαζί με τους συνεργάτες του από την ημέρα που ανέλαβε (ξανά) την ΑΕΚ. Σε δηλώσεις του στη NOVA ο προπονητής της Ενωσης κλήθηκε να σχολιάσει τη βελτίωση που παρουσιάζουν οι «κιτρινόμαυροι» και τόνισε τα εξής:

«Αν δεν κάνω λάθος από την ημέρα που ήρθαμε, αυτούς τους δύο μήνες εκτός των αγώνων έχουμε συμπληρώσει 44 προπονήσεις. Δουλεύουμε πάρα πολύ στην αυτοεκτίμηση που πρέπει να έχουν οι παίκτες, να πιστεύουν στον εαυτό τους. Αυτή η μη κανονικότητα που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα στα παιχνίδια και η συνέχεια στα καλά αποτελέσματα ίσως να τους επηρέασε. Αυτό που κάνουμε είναι να δουλεύουμε πάνω σε αυτό και να πιστεύουν και στον εαυτό τους και στην ομάδα. Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα, αλλά το αποτέλεσμα δεν έρχεται μόνο του οπότε αυτό που δουλεύουμε είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να ψάχνουν για το αποτέλεσμα. Υπάρχει βελτίωση στην αναζήτηση του θετικού αποτελέσματος. Είμαστε υποχρεωμένοι να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε, δεν ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε.

Έχουμε αυξήσει την ένταση που παίζουμε, έχουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να λείπει ποτέ σε έναν επαγγελματία. Τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν καλά μπορεί και όχι. Ο καθένας όμως πρέπει να δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του. Στη ζωή υπάρχουν διάφορα πρότζεκτ που έχει ο καθένας για να προσπαθήσει να τα καταφέρει, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να προσπαθήσει. Δεν έρχονται μόνα τους».

Οσον αφορά την πιθανή νέα κόντρα με τον ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου, είπε: «Ακόμα δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε στον τελικό. Είναι ξεκάθαρο πως έχουμε το πλεονέκτημα και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ξέρουμε να το διαχειριστούμε. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι πως όταν υπάρξει ένας τελικός θα πρέπει να το βλέπουμε όλοι σαν γιορτή του ποδοσφαίρου και να αποφύγουμε να δούμε εικόνες παρόμοιες του παρελθόντος. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι στην ιστορία πάντα μένουν τα αποτελέσματα. Ότι και να λέμε ή ότι και να λέει οποιοσδήποτε για το παρελθόν είναι να ανακατεύεις τα πράγματα και αυτό ίσως να μην είναι τόσο καλό. Είναι η τελευταία φορά που θα αναφερθώ σ’ αυτό για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα. Δεν γνωρίζει κανείς ποιος θα είναι ο τελικός, αλλά τα τελευταία δύο κύπελλα που έχασε η ΑΕΚ, το ένα το έχασε άδικα και το άλλο το έχασε πάρα πολύ δίκαια. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι πως μια ομάδα σαν την ΑΕΚ έχει βρεθεί στον τελικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Για την επικείμενη επιστροφή του Ελντερ Λόπες μετά από απουσία έξι μηνών, ο Χιμένεθ τόνισε: «Δεν πρέπει να πιέζουμε για να δώσουμε κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εγώ χρωστάω κάτι στον Λόπες και ελπίζω να μπορέσω να του το αποπληρώσω αυτό το χρέος φέτος. Μακάρι να είναι μαζί μας σε έναν τελικό γιατί στον τελευταίο ήταν εκτός. Θα το προσπαθήσω. Δεν θέλω όμως να μιλήσω από τώρα γιατί έχουμε έναν ακόμα δύσκολο αγώνα με τη Λαμία Το σημαντικό είναι πως δουλεύει καθημερινά όλο και περισσότερο μαζί με την ομάδα. Όταν φύγει από τον Λόπες αυτός ο φόβος του να βάζει το πόδι τότε θα είναι έτοιμος να παίξει. Είναι μια απόφαση του Λόπες».

Τέλος, για την αναμέτρηση της Κυριακής (7/4, 16:00), σχολίασε: «Είναι κάποιοι που επειδή είχαν παίξει λίγο, λόγω των ενοχλήσεων ή λόγω κάποιων άλλων θεμάτων δεν είναι έτοιμοι να παίξουν τρία παιχνίδια στη σειρά. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι και την προπόνηση του Σαββάτου και να επιλέξουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες έτσι ώστε να υπερασπιστούν τη φανέλα της ΑΕΚ. Το αν θα υπάρξει rotation ή όχι εξαρτάται από το πως θα είναι οι παίκτες αύριο».

* Οσον αφορά τη σημερινή προπόνηση, οι Μπακασέτας και Τσιγκρίνσκι συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα και παραμένουν εκτός. Όπως και ο Ελντερ Λόπες που γυμνάζεται πλέον κανονικά, όμως δεν είναι ακόμα έτοιμος σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χιμένεθ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.