Φονική πυρκαγιά στην Κίνα σε δύσβατη ορεινή περιοχή

0
Φονική πυρκαγιά στην Κίνα σε δύσβατη ορεινή περιοχή

Τους 30 έφθασαν οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την πυρκαγιά σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν της Κίνας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Από το απόγευμα της Κυριακής αγνοούνταν 27 πυροσβέστες και 3 κάτοικοι της περιοχής, ύστερα από μια ξαφνική αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων που αναζωπύρωσε την πυρκαγιά, σύμφωνα με το υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Οι τοπικές αρχές είχαν αποστείλει 689 άτομα για να κατασβέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 6 μμ του Σαββάτου (τοπική ώρα) σε δύσβατη ορεινή περιοχή, σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Έχει επίσης ξεκινήσει η αναγνώριση των νεκρών από τους οικείους τους.

Σύμφωνα με εφημερίδα που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, οι αρχές έχασαν χθες, Κυριακή, την επαφή με τους πυροσβέστες.

Στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo οι αρχές της αυτόνομης νομαρχίας Λιανγκσάν διευκρίνισαν πως η επαφή με την ομάδα των πυροσβεστών χάθηκε έπειτα από ξαφνική αλλαγή της διεύθυνσης του ανέμου.

Φωτο αρχείου

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Xinhua

 

http://bit.ly/2JXh8SE