Υποχρεωτική η άρση του τραπεζικού απορρήτου για πόθεν έσχες – Τη στάση της ΝΔ κατακρίνει το Μέγαρο Μαξίμου

0
2019 83
2019 83

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων ελέγχονται για πόθεν έσχες. Την άρση του απορρήτου καταψήφισαν ΝΔ και ΧΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία σήμερα καταψήφισε την άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου για τους υπόχρεους δήλωσης πόθεν έσχες», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και σημειώνει.

«Δε θέλει δηλαδή όταν η αρμόδια Επιτροπή ελέγχει το πόθεν έσχες κάποιου πολιτικού προσώπου, ο έλεγχος να επεκτείνεται αυτομάτως και σε τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές. Ποιος ξέρει τι φοβάται ότι θα αποκαλυφθεί.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η ΝΔ εξελίσσεται. Την προηγούμενη φορά σε αντίστοιχη συζήτηση για τη συμμετοχή αιρετών σε offshore, η ΝΔ το είχε βάλει στα πόδια και δεν είχε ψηφίσει καν.

Αφού όμως σήμερα καταψήφισε χωρίς αιδώ, περιμένουμε να εξηγήσει τι ακριβώς φοβάται και δε θέλει έλεγχο στις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές των στελεχών της», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE