Συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας

0
Συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε τα ξημερώματα της Τρίτης, ώρα Ελλάδας, συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα και συζήτησαν τις εξελίξεις στη χώρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του ΓΓ του ΟΗΕ. Ο κ. Γκουτέρες είχε επιστρέψει λίγο νωρίτερα από την Αιθιοπία.

Ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, ανέφερε ότι ο κ. Γκουτέρες επιβεβαίωσε ότι «η προσφορά των καλών του υπηρεσιών και προς τα δύο μέρη παραμένει διαθέσιμη για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ώστε να βοηθηθεί η χώρα από το σημερινό αδιέξοδο, προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας».

Σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Αρεάσα ευχαρίστησε τον κ. Γκουτέρες ο οποίος τον δέχθηκε «παρά το πολυάσχολο χρονοδιάγραμμά του» και τόνισε ότι «η συνεργασία» με τις υπηρεσίες του ΟΗΕ γίνεται «βαθύτερη».

«Η πολυμερής συνεργασία πρέπει να ενισχυθεί για την υπεράσπιση των αρχών του καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών: της ειρήνης, της ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE