Στις19/4 κρίνεται η άρση της ασυλίας για Λοβέρδο, Μ. Σαλμά,Πολάκη και Καμμένο

0
Στις19/4 κρίνεται η άρση της ασυλίας για Λοβέρδο, Μ. Σαλμά,Πολάκη και Καμμένο

Την Παρασκευή αποφασίζει η Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου μετά το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για την υπόθεση Novartis. Στην ίδια συνεδρίαση, η Βουλή καλείται να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, μετά το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.

Επίσης η Ολομέλεια καλείται να λάβει απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και, επίσης, θα κριθεί ένα ακόμη αίτημα, αυτή τη φορά από μήνυση του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη σε βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατέστησε σαφές -συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες νωρίτερα σήμερα- ότι την Παρασκευή η συζήτηση για την άρση ασυλίας, θα είναι αυτή και μόνο αυτή που υποδεικνύει ο Κανονισμός της Βουλής.

Μία μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, 18 Απριλίου, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συνεδριάσει προκειμένου να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας προσδιορίστηκε την προσεχή Πέμπτη, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ζητήσει άδεια απουσίας από τη Βουλή και θα βρίσκεται στο εξωτερικό μέχρι και την Τετάρτη.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE