Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Βραβεία εξωστρέφειας για τον τουρισμό

0
Περιφέρεια Δ. Ελλάδας: Βραβεία εξωστρέφειας για τον τουρισμό

Διπλή διάκριση για τις επιδόσεις της στην εξωστρέφεια εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς βραβεύθηκε από τον εκδοτικό οργανισμό New Times Publishing, στο ετήσιο φόρουμ για την Ελλάδα της Εξωστρέφειας «CREATIVE GREECE 2019».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθές (Πέμπτη 4 Απριλίου 2019), στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας παρέλαβαν για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τις δύο διακρίσεις CREATIVE GREECE AWARDS 2019 για τις πολιτικές της στον τομέα της Επιχειρηματικότητας και του Τουρισμού αλλά και τη συμβολή της τουριστικής πολιτικής στην εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Κατσιφάρας έκανε στη σοβαρή, μεθοδική και συστηματική προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πεδίο της τουριστικής προβολής, επισημαίνοντας ότι έχει δοθεί έμφαση και στη βελτίωση των υποδομών, ώστε η Δυτική Ελλάδα να καταστεί ευκολότερα προσβάσιμη στους επισκέπτες της.

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης επικαλέστηκε τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο 2018 καταγράφηκαν 2.741.000 διανυκτερεύσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αύξηση κατά 25,27% σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2017, όπου ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων ήταν 2.188.100. Την ίδια περίοδο (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2018) η οικονομία της Περιφέρειας, από την τόνωση της τουριστικής κίνησης, ενισχύθηκε με επιπλέον 39,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 90.300 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι σημαντικών χωρών με υψηλό επίπεδο οικονομικών και εμπορικών σχέσεων που παρουσίασαν τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις, εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου της εξωστρέφειας, εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε και από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Δρ. Λαυρέντιο Βασιλειάδη.

http://bit.ly/2JXh8SE