Παροχές και προαπαιτούμενα στην ατζέντα του EWG για την Ελλάδα

0
Παροχές και προαπαιτούμενα στην ατζέντα του EWG για την Ελλάδα

Με διευρυμένη ατζέντα για την Ελλάδα, στην οποία περιλαμβάνονται το «πακέτο» με τις παροχές, τα προαπαιτούμενα της 3ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης και το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων για το 2019, συνεδριάζει σήμερα  στις Βρυξέλλες το Εuroworking Group (EWG), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της υπουργικής συνόδου της 16ης Μαΐου.

Τις προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων για το νέο «πακέτο» των παροχών της Αθήνας θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ενώ δεύτερο θέμα που θα μπει στο τραπέζι θα είναι το Εθνικό Πρόγραμμα των Μεταρρυθμίσεων.

Στο κείμενο που εστάλη στις  Βρυξέλλες η κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει επί το δυσμενέστερο, στο 2,3% από 2,5%, την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2019 ενώ οι  εκτιμήσεις χαμηλώνουν και για τα επόμενα χρόνια με αποκορύφωμα το 2022 όπου ο πήχης για το ΑΕΠ περιορίζεται στο 2%.

Σε κάθε περίπτωση ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας παραμένει υψηλότερος από μέσο όρο της ευρωζώνης που αναπτύσσεται με μόλις 1,3%.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

http://bit.ly/2JXh8SE